Проїзд у Києві подорожчає з 7-8 лютого – ЗМІ



Фото i24.com.ua

Столична влада відклали подорожчання проїзду в міському громадському транспорті, але ненадовго: підняття тарифу у метро та наземному транспорті слід чекати 7-8 лютого.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на першого заступника голови КМДА Ігоря Ніконова.

 "З 1 лютого підвищення не буде. Найімовірніше – з 7-8 лютого", – сказав Ніконов.

Зекономити на проїзді у лютому зможуть лише ті, хто придбає проїзні за старою ціною у 95 гривень.

"Проїзні надійшли в продаж за старою ціною. Хто купив такий проїзний, доїздить лютий. Але це стосується тільки проїзних на місяць, без лімітованої кількості поїздок. Жетони будуть обмінюватися два за один, те ж саме буде з поїздками за безконтактними картками", – пояснили в КП "Київський метрополітен".

В очікуванні нових тарифів – і в КП "Київпастранс". Там кажуть, що з подорожчанням проїзду виростуть і штрафи.

Якщо зараз спіймані "зайці" платять 30 гривень, то при нових тарифах доведеться викласти вже 60 гривень.

"Штраф у 20-кратному розмірі від вартості проїзду затверджений на рівні ВР. Після підвищення вартості проїзду до 3 гривень штраф для безбілетників, відповідно, зросте в два рази", – кажуть в "Київпастрансі".

Як відомо, раніше головний економіст КП "Київський метрополітен" Максим Демченко заявив, що беззбитковий тариф за одну поїздку у столичному метро становить 4,48 гривні за умови повної компенсації проїзду пільговиків. Однак у 2015 році компенсація за проїзд пільговиків (треба близько 400 мільйонів гривень) не передбачена. 

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, на наземний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку. Наразі триває громадське обговорення тарифів. 

Мерія мала намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

Як відомо, 19 грудня 2014 року у деяких маршрутах, які курсують з Троєщини до центру Києва, підвищили вартість проїзду до 4-5 гривень.

З нового року багато маршруток можуть подорожчати до 6 гривень. За словами в. о. директора департаменту транспортної інфраструктури Івана Шпильового, транспортники ще в грудні звернулися з проханням підвищити тарифи до 4-6 гривень за поїздку.

У 2015 році деякі перевізники знову підняли тарифи на проїзду міських маршрутках. Ціни на деяких маршрутах зросли ще на 50 копійок.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ