Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54c73f42099a1/
Українська правда
Київ

КВУ: проміжні вибори в Києві виграли "свободівець" і "порошенківець"

27.01.2015  08:33


Фото з Facebook ВО "Свобода"

На проміжних виборах до Київради, які пройшли 25 січня, перемогли кандидати від "Блоку Петра Порошенка" та ВО "Свобода".

Про це повідомляє Комітет виборців України у Facebook.

Так, на виборчому окрузі №8 (Дарницький район) перемогу здобув Юрій Сулига ("Блок Петра Порошенка"), друге місце посів самовисуванець Володимир Якимець, третім став свободівець – Олександр Мирний.

На виборчому окрузі №57 (Шевченківський район) переміг кандидат від ВО "Свобода" – Святослав Кутняк.

Другий результат у самовисуванця Дмитра Банаса, третє місце зайняв Юрій Миколаєнко ("Блок Петра Порошенка").

Цю ж інформацію "Українським новинам" підтвердила член Київської міської територіальної виборчої комісії Анастасія Зернова.

За її словами, за юриста фармацевтичної фірми "Фаркос" Святослава Кутняка проголосували 1800 виборців, а за голову правління благодійного фонду "Міський центр "Правозахисник" Юрія Сулигу - 2 тисячі 363 виборці.

Однак Київський осередок ВО "Свобода" не задоволений результатом голосування і вимагає не визнавати вибори до Київради в окрузі №8 через масові фальсифікації.

"У виборчому окрузі № 8 під час кампанії лідирував свободівець Олександр Мирний, однак унаслідок масового підкупу виборців, фальшувань та махінацій виборчого процесу перемогу, вочевидь, намагатимуться віддати ставленику "команди Черновецького", а тепер представнику БПП Сализі", - йдеться в повідомленні.

За словами "свободівців", на цьому окрузі були "масово задіяні "каруселі", підкуп виборців, застосування схем "1+10", "волевиявлення" осіб, які взагалі не мають права голосу в межах округу"… "на користь провладного кандидата", про що складено акти та скеровано скарги до міської виборчої комісії.

"Київська міська організація ВО "Свобода" не визнає результатів виборів у цьому окрузі (№8) та закликає міську виборчу комісію визнати недійсними викривлені результати волевиявлення громадян. У разі відмови в задоволенні скарг право громади на чесні вибори "Свобода" відстоюватиме у судовому порядку", - наголосили у "Свободі".

Як відомо, явка виборців на проміжних виборах склала лише 22%, що є найгіршим показником за усі вибори в столиці.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.