У Кличка запевняють, що "соціальний" хліб не дорожчатиме 3 роки



Фото novostimira.com.ua


"Соціальні" сорти хліба для кияни не будуть дорожчати упродовж 3 років, оскільки в місті буде створено мережу кіосків з недорогими хлібобулочними виробами.

Про це заявив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко, повідомляє сайт мерії.

"Ми досягли того, що кияни у спеціалізованих кіосках по всьому місту зможуть, як і раніше, купувати улюблений хліб за незмінними розцінками. А саме: "Український" - 5,25 гривні, "Пшеничний" - 4,05 гривні і батон "Київський" - 4,15 гривні", - запевнив чиновник.

Він додав, що наразі питома вага таких хлібобулочних виробів в місті доходить до 70%.

За словами Кузьменка, магазини "соціального" хліба з'являться у всіх районах міста, але передусім у місцях, де поблизу немає супермаркетів, магазинів з продажу продуктів.

"Ми будемо жорстко контролювати додержання інвестором всіх умов договору і підтримувати доступними нам ринковими засобами вигідні ціни на хліб у Києві. Забезпечення високої якості та доступності хліба – одне зі стратегічних завдань міської влади", - підсумував Кузьменко.

Як відомо, у серпні 2014 року ПАТ "Київхліб" звернувся до КМДА з проханням дозволити підняти ціни на хліб на 20%. 

У свою чергу Київська адміністрація закликала виробника хліба мінімізувати підвищення цін.

Однак з 18 серпня "Київхліб" таки підняв ціни на хлібобулочні вироби на 30-90 копійок. 

Після цього столична влада, щоб стримати зростання цін на хліб, вирішила створити велику мережу точок роздрібної торгівлі хлібобулочними виробами.

Зокрема, планувалося створити 400-500 закладів для прямого доступу виробників хліба до споживачів.

10 вересня було оголошено інвестиційний конкурс на створення такої мережі з 200 хлібних кіосків. 

"Київхліб" виступив проти будівництва дешевих хлібних магазинів у столиці.

Однак 6 листопада на сайті КМДА з’явилось повідомленні, що ПАТ "Київхліб" переміг у конкурсі (виграв по всіх 4 лотах) на створення мережі з 200 магазинів з продажу соціального хліба і хлібобулочних виробів у столиці.

24 грудня 2014 року Київська адміністрація та компанія ПАТ "Київхліб" підписали договір про створення роздрібної торговельної мережі з продажу соціальних сортів хлібобулочних виробів. Згідно з документом, у столиці буде встановлено 200 хлібних кіосків, у яких ціни на соціальні сорти хліба не підніматимуть упродовж 3 років.

Перші кіоски мають відкрити у січні 2015 року.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ