Після реформи медицини лікарі мають отримувати 8-12 тисяч гривень – Радуцький


У разі успішного впровадження реформи системи охорони здоров’я, середня заробітна плата лікаря в столиці має становити від 8 до 12 тисяч гривень.

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Радуцький, повідомляє сайт мерії.

"Звичайно, що такі зарплати одразу встановити нереально, тим не менше перші позитивні результати проведення медичної реформи і пацієнти, і медичні працівники відчують вже в червні-липні цього року", – запевнив він.

За словами Радуцького, таке підвищення заробітної плати передбачається за рахунок впровадження принципу "Гроші ходять за пацієнтом".

"Медичні заклади фінансуватимуться не за кількістю ліжок, а за кількістю пацієнтів. Відповідно планується, що 25% від суми, яку сплатило місто чи страхова компанія за надану медичну послугу, йтиме на оплату праці медичного персоналу – лікаря, медсестри чи санітарки. Залежно від кваліфікації кожен з них матиме різний коефіцієнт", – сказав Радуцький.

Він також додав, що в рамках реформування сфери охорони здоров’я в столиці буде створено університетську клініку.

"Київ – чи не єдина світова столиця, яка не має університетської клініки. Ми дійшли порозуміння з міністром охорони здоров’я, щоб одна з київських лікарень була переобладнана під клініку Національного медуніверситету імені Богомольця. Планується, що фінансуватись вона буде спільно – за рахунок міста та університету. Крім того, розглядається можливість передачі до цього університету і клінічної лікарні "Феофанія", – сказав він.

Радуцький впевнений, що після завершення навчання лікар має отримати ліцензію на ведення практики від асоціації того фаху, за яким він хоче працювати.

"Дозвільною системою має займатися не держава, а професійна асоціація. І лікар-спеціаліст повинен довести своїм колегам з асоціації, що він – гідний фахівець і має право займатися практикою", - сказав Радуцький.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ