У Києві хочуть заборонити продавати шаурму з машин, а місця для кавомашин обмежити


Київраді пропонують заборонити в столиці торгівлю шаурмою з автомобілів, а для мобільної торгівлі кавовими напоями відвести спеціальні місця.

Як повідомляє глава Департаменту міського благоустрою й збереження природного середовища Києва Дмитро Білоцерківець у Facebook, внесено відповідний проект рішення.

"Є в Києві проблема з автомобілями, які займаються торгівлею. Найчастіше це шаурма й кава. Особливо неприємно спостерігати за торгівлею шаурмою (мегаантисанітарія).... Авто стають, де хочуть, не звертають увагу на червоні лінії заборони або на можливість проходу тротуаром", - зазначив чиновник.

За його словами, "користуються вони тим, що місто не має права їх демонтувати, а ДАІ евакуювати – немає таких норм ані у правилах дорожнього руху, ані у правилах благоустрою Києва".

"Саме тому ми й внесли відповідний проект рішення Київради, що передбачає зміни правил благоустрою в питанні пересувної торгівлі", - повідомляв Білоцерківець.

"Очікуємо на одній з лютневих сесій, що депутати підтримають нашу пропозицію й ми зможемо демонтувати цю ненависну багатьом киянам хаотичну торгівлю з автомобілів", - додав він.

Білоцерківець уточнив: "У першу чергу я говорю про автобуси шаурми. Кавоавтомобілі ж дочекаються комплексної схеми щодо пересувної торгівлі – і хай торгують легально у відведених обмежених місцях, оплачуючи прямо в міський бюджет".

"Ну, не може бути 10 авто на одному майданчику в метрі один від іншого. Так само не має бути газових балонів у таких авто", - обурився він.

"По суті пересувна автоторгівля користується недосконалістю законодавчої бази – як приклад, очистивши центр від незаконних МАФів, ми побачили на їхніх місцях пересувну торгівлю", - додав представник столичної влади.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ