За 2 доби заявки на вступ до нової поліції Києва подали 11 тисяч осіб


За неповні дві доби анкети на вступ до лав патрульної служби, яка почне роботу замість ДАІ, подали вже 11 тисяч осіб.

Про це в ефірі Громадського ТБ розповіла перша заступниця міністра МВС Ека Згуладзе.

"Це звичайні люди. Більше 30% - 36 чи 37% - це молоді жінки… Це дуже багато, для будь-якої поліції будь-якої країни", – наголосила вона.

На думку Згуладзе люди зацікавлені, тому що "ймовірно ми відповідаємо запиту, який є в країні".

"Вони кажуть, що приходять, тому що тут є можливість не просто працювати… На початковому етапі – можна переворот влаштувати", – розповіла вона.

Згуладзе додала, що нова патрульна поліція у Києві має почати свою роботу вже у липні цього року.

"Нову патрульну поліцію можемо отримати, це наша мета, і я буду наполягати на цій даті – у липні", – повідомила вона.

Як повідомив міністр МВС Арсен Аваков, набір претендентів відбуватиметься на конкурсній основі та триватиме з 19 січня до 6 лютого 2015 року за адресою вул. Володимирська, 57 (Будинок вчителя).

"Вимоги до кандидатів: прагнення до якісних змін!, вік від 21 до 35 років, повна загальна середня або вища освіта, наявність посвідчення водія категорії В, відсутність судимості, вільне володіння українською мовою, фізичне здоров’я та моральна стійкість", - написав у Facebook Аваков.

"Ми пропонуємо: принципово нову для України систему охорони правопорядку, професійну підготовку за міжнародними стандартами, стипендію під час навчання, престижну стабільну роботу та гідну зарплату, нову уніформу та новий службовий автомобіль та перспективу кар’єрного росту", - додав Аваков.

Як відомо, 25 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що навесні 2015 року у Києві замість Державтоінспекції, запрацює нова поліцейська патрульна служба, з "новими підходами, правилами і людьми". 

Він закликав громадян записуватися у нову службу, проходити тестування і навчання та ставати поліцейськими патрульними.

За словами Згуладзе, первинна реформа МВС полягатиме у формуванні блоку громадської безпеки. Також буде змінено принцип набору кадрів і методику навчання.

Для патрульної служби в Києві планується набрати близько 2 тисяч співробітників. Вони  отримуватимуть зарплату в середньому 6-8 тисяч гривень. Під час навчання, яке триватиме упродовж 3-х місяців, курсанти матимуть стипендію у розмірі від 2 тисяч гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ