Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54be789e7a655/
Українська правда
Київ

Через корупцію Київ недоотримає кілька мільярдів гривень – експерти

20.01.2015  16:47

Бюджет Києва-2015 недоотримає декілька мільярдів гривень через ігнорування міською владою корупції.

Про це йдеться в заяві експерти Фундації "Відкрите суспільство" та Реанімаційного пакету реформ.

"Наповнювати бюджет плануютьза рахунок пересічних киян та уряду. І це замість того, аби нарешті завдати обіцяного Віталієм Кличком "нищівного удару корупції". 

Забудовники та землекористувачі, керівники комунальних підприємств, тіньові власники більшості МАФів зможуть і надалі працювати як за попередників та отримувати мільярди гривень в тіні", - йдеться в заяві.

За словами експертів, у програмі соціально-економічного розвитку Києва закріплено продовження фінансування робіт із розробки Генплану Києва 2025 "імені Черновецького", що має на меті легалізувати незаконні землевідведення та забудови.[L]

"Генплан 2025 веде до зменшення надходжень до бюджету від оподаткування землі через збільшення площі землі під житлову забудову, яка оподатковується по ставці 0,1%, а не 3-12% як інші види земель. Більше того, після закінчення будівництва забудовники взагалі нічого не платять за землю", - наголосили експерти.

Вони відзначили, що в оприлюдненому КМДА проекті бюджету на 2015 рік не взято до уваги пропозиції громадських експертів Фундації "Відкрите суспільство" та Реанімаційного пакету реформ.

"Вартість ігнорування цих пропозицій – мільярди гривень, які  продовжують залишатися в тіні. Фактично бюджет Києва на 2015 рік ідеологічно подібний до бюджетів "попередників", а через офіційну підтримку Генплану Києва 2025 і ДПТ для окремих ділянок, дає підстави стверджувати про спадкоємність політики Черновецького-Попова у політиці ударівської команди в КМДА та більшості в Київраді", - підсумували експерти.

Як відомо, Київська адміністрація пропонує Київраді затвердити бюджет Києва на 2015 рік з доходами у сумі 22 мільярди гривень та видатками у сумі 20 мільярдів гривень.

Під час презентації бюджету громадськості 20 січня Кличко заявив, що він особисто і його команда не задоволені розробленим проектом бюджету столиці на поточний рік, оскільки на багато важливих для міста заходів не вистачить грошей.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.