Кличко: Собакам з притулку у Бородянці знайдуть нових господарів


Упродовж кількох днів на кожну собаку з КП "Притулок для тварин" буде заведений паспорт, а також кожна тварина отримає свою ідентифікаційну бирку.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт політика.

"Протягом кількох днів усім собакам з притулку в Бородянці почіплять ідентифікаційні бирки. Щоби більше не було розмов, що собаки пропадають", - розповів Кличко.

Після цього, за його словами, столична влада планує передати собак в інші притулки з більш комфортними умовами, а частині тварин – знайти нових господарів.

"Усі кияни, у кого виникне бажання, зможуть подивитися на собак і обрати собі домашнього улюбленця", - відзначив мер.

Крім того, буде організовано доставку продуктів зі столичних комунальних ринків у Бородянський притулок.

"Ми домовилися доставляти їжу собакам від міських комунальних ринків. У п'ятницю планується перша така поставка у притулок. Це буде близько 300 кг м’ясних субпродуктів", - заявив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

Як відомо, раніше столичні волонтери повідомили, що у "Притулку для тварин", що у Бородянці, помирають від голоду більше 100 собак. Вони також опублікували у соцмережі фото тварин, що більше схожі на скелети.

Після цього 11 січня притулок відвідав директор Департаменту з благоустрою Дмитро Білоцерковець. За його словами, ситуація у КП "Притулок для тварин" погана, але не така критична, як намагались показати деякі волонтери.

Він також висловив упевненість, що на найближчій сесії Київради буде прийнято рішення про об’єднання трьох комунальних підприємств, що замаються тваринами у Києві.

Також у столиці створили робочу групу у складі управління екології і волонтерів зоозахисників, метою якої є напрацювання структури, штату і програми підприємства.

12 січня притулок для тварин відвідав мер Києва Віталій Кличко. Після побаченого він звільнив директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ