Головну ялинку Києва продадуть з аукціону, щоб допомогти солдатам



Фото з Facebook Folk Ukraine

Головну ялинку столиці, яка прикрашає Софійську площу упродовж новорічно-різдвяних свят, після демонтажу пустять з молотка.

Продаватимуть ялинку шматками, а отримані кошти спрямують на допомогу бійцям АТО.

Про це у Facebook повідомив засновник мистецького проекту Folk Ukraine Ігор Добруцький.

За його словами, ялинку демонтують, розріжуть на пласти завтовшки 5-10 см та діаметром 80-20 см. Ці шматки віддадуть художникам (і взагалі всім,хто хоче долучитися до цієї справи), які перетворять їх на витвори мистецтва. А оригінальні твори продадуть з аукціону.

За словами Добруцького, стовбур новорічної ялинки має довжину 24 м.

"Рекомендуємо: докласти творчих ідей, не обмежувати себе у використанні матеріалів, художніх технік та стилів – живопис, графіка, колаж, декупаж, текстиль, метал, різьблення, авторські техніки – вітаємо все! Долучайтесь до підготовки до аукціону!", - закликав небайдужих Добруцький.

Водночас, як повідомляє сайт КМДА, закриття головної ялинки країни відбудеться 17 січня.

О 18:00 театр оперети проведе концерт "Музика, що зігріває".

"До програми вечора увійдуть як уривки з вистав театру, оперет та мюзиклів, які давно здобули прихильність глядачів, так і номери з оригінальних концертних програм, якими славиться Національна оперета. Окрім того, киян та гостей міста вразять відомі арії з популярних оперет, класичних та сучасних мюзиклів, оперні арії та популярні пісні", - йдеться в повідомленні.

Також 17 січня на головній сцені країни відбудеться офіційне закриття Всеукраїнського фестивалю "Святого Миколая". Чудотворець попрощається із дітлахами до наступних новорічно-різдвяних святкувань.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ