Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54b67131b76e2/
Українська правда
Київ

Кількість людей, що отруїлись водою, сягнула майже 100 осіб

14.01.2015  14:37

Станом на 14 січня серед мешканців мікрорайону Бортничі зафіксовано вже 97 випадків захворювання гострою кишковою інфекцією через неякісну воду.

Серед постраждалих 77 дітей, госпіталізовано 67 осіб, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Державну санепідслужбу.

У СЕС відзначили, що інтенсивність надходження хворих у медичні заклади поступово знижується.

Медичну допомогу постраждалим надають в Олександрівській, 4-й та 9-й міських лікарнях Києва, а також в Київській міській дитячій клінічній лікарні № 2, куди госпіталізовано 50 дітей.

Для попередження подальшого розповсюдження захворювань на артезіанських свердловинах, від яких живиться водопровід, проводиться дезінфекція.

Жителям мікрорайону рекомендовано не вживати для пиття і харчових цілей воду з водопроводу до завершення профілактичних і протиепідемічних заходів, підкреслили в СЕС.

Для населення мікрорайону організовано підвіз питної води спеціалізованим автотранспортом.

Як відомо, раніше КМДА повідомила, що станом на 11 грудня у Києві 45 людей госпіталізовано з підозрою на гостру кишкову інфекцію після вживання води з водогону.

За словами головного санітарного лікаря Києва Олега Рубана, у водопровід могли потрапити каналізаційні стоки.

Санлікар відзначив, що місцеві жителі скаржилися на низьку якість питної води упродовж усіх свят, проте у житлово-комунальній службі не відреагували на звернення.

ПАТ "Київводоканал" заявив, що упродовж останніх днів аварій на каналізаційних мережах у Бортничах не було і закликав ЗМІ утриматися від ствердження, що збудник інфекції був саме у водопровідній воді.

Однак увечері 12 січня КМДА повідомила, що вода з водогону у Бортничах таки була заражена збудником кишкової інфекції.

Станом на 12 січня було зафіксовано 64 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію, з них 55 дітей. Госпіталізували 49 осіб. 

Станом на 13 січня, на стаціонарному лікуванні у медустановах перебувало 37 дітей та 5 дорослих.

ПАТ "Київводоканал" погодився компенсувати матеріальні збитки мешканцям Бортничів, які потрапили до лікарні через неякісну водопровідну воду.

Причиною масового захворювання жителів стали нечистоти з туалетів, що потрапили до водогону, пояснив Рубан. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.