Кількість людей, що отруїлись водою, сягнула майже 100 осіб


Станом на 14 січня серед мешканців мікрорайону Бортничі зафіксовано вже 97 випадків захворювання гострою кишковою інфекцією через неякісну воду.

Серед постраждалих 77 дітей, госпіталізовано 67 осіб, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Державну санепідслужбу.

У СЕС відзначили, що інтенсивність надходження хворих у медичні заклади поступово знижується.

Медичну допомогу постраждалим надають в Олександрівській, 4-й та 9-й міських лікарнях Києва, а також в Київській міській дитячій клінічній лікарні № 2, куди госпіталізовано 50 дітей.

Для попередження подальшого розповсюдження захворювань на артезіанських свердловинах, від яких живиться водопровід, проводиться дезінфекція.

Жителям мікрорайону рекомендовано не вживати для пиття і харчових цілей воду з водопроводу до завершення профілактичних і протиепідемічних заходів, підкреслили в СЕС.

Для населення мікрорайону організовано підвіз питної води спеціалізованим автотранспортом.

Як відомо, раніше КМДА повідомила, що станом на 11 грудня у Києві 45 людей госпіталізовано з підозрою на гостру кишкову інфекцію після вживання води з водогону.

За словами головного санітарного лікаря Києва Олега Рубана, у водопровід могли потрапити каналізаційні стоки.

Санлікар відзначив, що місцеві жителі скаржилися на низьку якість питної води упродовж усіх свят, проте у житлово-комунальній службі не відреагували на звернення.

ПАТ "Київводоканал" заявив, що упродовж останніх днів аварій на каналізаційних мережах у Бортничах не було і закликав ЗМІ утриматися від ствердження, що збудник інфекції був саме у водопровідній воді.

Однак увечері 12 січня КМДА повідомила, що вода з водогону у Бортничах таки була заражена збудником кишкової інфекції.

Станом на 12 січня було зафіксовано 64 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію, з них 55 дітей. Госпіталізували 49 осіб. 

Станом на 13 січня, на стаціонарному лікуванні у медустановах перебувало 37 дітей та 5 дорослих.

ПАТ "Київводоканал" погодився компенсувати матеріальні збитки мешканцям Бортничів, які потрапили до лікарні через неякісну водопровідну воду.

Причиною масового захворювання жителів стали нечистоти з туалетів, що потрапили до водогону, пояснив Рубан. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ