У Києві проведуть аерозйомку, щоб визначити тепловтрати у мережах. Доповнено



Фото з Facebook Svyatoslav Pavlyuk

У столиці планують провести тепловізійну діагностику теплових мереж за допомогою авіаційних польотів.

Про це повідомляє сайт КМДА.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, це дозволить отримати повноцінну інформацію про рівень тепловтрат в системі тепломереж міста.

"Будуть виявлені найбільш критичні з позиції енерговитрат місця, на які, в першу чергу, будуть спрямовані енергозберігаючі заходи", - сказав він.

Чиновник пояснив, що обстеження проводиться в холодну пору року, коли працює система централізованого опалення, оскільки умовою отримання більш точних даних є низька температура повітря.  

Аерозйомка здійснюватиметься на вертольоті Мі-2 у нічний час з 22:00 до 05:00 і триватиме орієнтовно до квітня поточного року.

У мерії запевнили, що польоти будуть здійснюватися з дотриманням усіх вимог безпеки авіації, що практично унеможливить негативний шумовий вплив на мешканців міста.

Як повідомляє "Київенерго", територія міста поділена на 14 зон, для дослідження кожної з яких необхідно здійснити 1-2 вертолітні вильоти.

Щоб зменшити теплові шуми та забезпечити якісну фотозйомку,  її необхідно проводити у ході опалювального сезону, в нічний час, за відсутності снігу та криги, при температурі повітря нижче 0°С.

"За результатами такої дистанційної діагностики "Київенерго" отримає чіткі дані про проблемні ділянки мереж із втратами тепла та витоком теплоносія, визначить стан ізоляції всієї системи і її охоронні зони, а також уточнить розташування деяких тепломереж і виявить місця несанкціонованого відбору теплоносія споживачами", - йдеться в повідомленні.

В енергокомпанії зазначили, що загальна протяжність теплових мереж Києва складає близько 2,5 тисячі км у двотрубному вимірі. Рівень їх зношеності становить близько 60%.  

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ