"Київводоканал" компенсує збитки мешканцям Бортничів, які отруїлися водою


Головний санлікар Києва Олег Рубан запевняє, що ПАТ "Київводоканал" погодився компенсувати матеріальні збитки мешканцям Бортничів, які потрапили до лікарні через неякісну водопровідну воду.

Про це Рубан повідомив на прес-конференції в МОЗ 13 січня, повідомляє УНІАН.

"Київводоканал погодився вчора (12 січня – ред.), що дійсно в кранах була недоброякісна вода і дійсно послуга була недоброякісна, і що він буде покривати матеріальні збитки тим хворим, які потрапили до лікарні", - сказав Рубан.

За його словами, наразі тривають заходи щодо дезінфекції водогону та артезіанських свердловин у Бортничах. Зокрема, 13 січня вчергове проведено дезінфекцію та взято проби.

"Проба триває 72 години. Якщо через 48-72 години буде негативний результат, тобто добра вода за лабораторним контролем, то дану воду можна буде вживати. Сьогодні ми ще її не пропонуємо вживати, але сьогодні ввечері вона може бути безпечною для здоров’я людини", - прокоментував головний санлікар.

Як відомо, раніше КМДА повідомила, що станом на 11 грудня у Києві 45 людей госпіталізовано з підозрою на гостру кишкову інфекцію після вживання води з водогону.

За словами Рубана, у водопровід могли потрапити каналізаційні стоки.

Санлікар відзначив, що місцеві жителі скаржилися на низьку якість питної води упродовж усіх свят, проте у житлово-комунальній службі не відреагували на звернення.

ПАТ "Київводоканал" заявив, що упродовж останніх днів аварій на каналізаційних мережах у Бортничах не було і закликав ЗМІ утриматися від ствердження, що збудник інфекції був саме у водопровідній воді.

Однак увечері 12 січня КМДА повідомила, що вода з водогону у Бортничах таки була заражена збудником кишкової інфекції.

Станом на 12 січня було зафіксовано 64 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію, з них 55 дітей. Госпіталізували 49 осіб. 

Станом на 13 січня, за інформацією представника Департаменту охорони здоров’я КМДА Олени Шевченко, на стаціонарному лікуванні у медустановах перебуває 37 дітей та 5 дорослих.

Загалом з моменту спалаху захворювання до медиків звернулось 78 осіб з симптомами кишкової інфекції. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ