Київрада хоче ліквідувати низку збиткових комунальних підприємств


Київська міська рада має намір ліквідувати низку збиткових комунальних підприємств.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на секретаря комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрія Страннікова.

"Деякі комунальні підприємства існують для того, щоб забезпечити зарплатою і робочим місцем десяток інший людей. Користі від них для міськбюджету немає". – сказав він.

На думку депутата, комунальне підприємство повинно існувати, коли є дві потреби, і воно задовольняє хоча б одну з них: або приносить надходження в міськбюджет, або виконує соціальні функції.

"Наприклад, безкоштовно надає медикаменти", - пояснив Странніков.

За його словами, наразі у місті близько 500 комунальних підприємств, які перебувають у стані ліквідації або реорганізації.

Странніков додав, що 19 січня відбудеться засідання бюджетної комісії, де будуть заслухані звіти комунальних підприємств про їхню фінансово-господарську діяльність.

За результатами засідання на розгляд депутатам Київради будуть винесені питання про ліквідацію або реорганізацію неефективних і збиткових підприємств.

Крім того, 19 січня буде розглянуто питання про збільшення частини відрахувань від доходів КП.

Як відомо, Київська адміністрація має намір реорганізувати комунальні підприємства "Центр ідентифікації тварин", "Притулок для тварин" та "Київську міську ветеринарну клініку для тварин" шляхом їх об'єднання в КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини".

12 січня мер Києва Віталій Кличко запевнив, що столична влада перевірить усі комунальні підприємства, що працюють у місті, тож "пиляти" тихенько бюджет не вийде". 

12 січня Кличко звільнив директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного, на підприємстві якого халатно ставились до виконання обов'язківта процвітала корупція. А також звільнив Анатолія Козленка з посади директора "неефективного" КП "Група впровадження проекту з енергозбереження в адміністративних і громадських будівлях Києва"

Як відомо, внутрішній аудит Київської адміністрації виявив порушення на суму 319 мільйонів гривень.

За результатами перевірки відкрили низку справ, а також звільнили 23 працівники КМДА та 31 директора комунальних підприємств міста.

У жовтні 2014 року перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов заявив, що столична влада має намір у 2015 році скоротити тисячу КП, а райони віддати інвесторам.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ