Кличко директорам столичних КП: тихенько пиляти бюджет не вийде!



Фото з сайту КМДА

Столична влада перевірить усі комунальні підприємства, що працюють у місті.

Про це написав мер Києва Віталій Кличко у Facebook після візиту у КП "Притулок для тварин".

"У столиці сьогодні близько 1000 комунальних підприємств. І ми дійдемо до всіх і перевіримо усі. Хай не думають, що будуть тихенько "пиляти" бюджет. Не вийде!", - наголосив Кличко.

Він додав, що місто не повинне утримувати неефективні підприємства і платити заробітну плату людям, які не працюють.

"Чому столиця повинна виділяти гроші, які йдуть на нібито зарплати тим, хто їх не заробляє, оскільки не виконує своїх прямих обов’язків? Я вважаю, що не повинна", - підсумував Кличко.

Як відомо, після публікацій у ЗМІ 12 січня мер відвідав столичний притулок для тварин, який перетворився на справжній концтабір для тварин.

З міського бюджету у 2014 році на зарплати працівникам КП "Притулок для тварин" (90 ставок, 74 працівники) виділили 7,7 мільйона гривень.

Однак, за словами волонтерів, упродовж новорічних свят працівники КП на роботу не виходили і собак та котів не годували. Захисники тварин оприлюднили жахливі фото, де пси більше схожі на скелети.

12 січня мер Києва звільнив директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного, на підприємстві якого халатно ставились до виконання обов'язківта процвітала корупція. 

Як відомо, внутрішній аудит Київської адміністрації виявив порушення на суму 319 мільйонів гривень.

За результатами перевірки відкрили низку справ, а також звільнили 23 працівники КМДА та 31 директора комунальних підприємств міста.

У жовтні 2014 року перший заступник голови КМДА Ігор Ніконов заявив, що столична влада має намір у 2015 році скоротити тисячу КП, а райони віддати інвесторам.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ