У Бортничах на гостру кишкову інфекцію захворіли вже 64 людини


Станом на 12 січня було зафіксовано 64 випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію серед населення мікрорайону Бортничі, з них 55 дітей.

Про це заявив заступник голови КМДА з питань медицини та соціальної політики Михайло Радуцький, повідомляє сайт мерії.

"Медичні заклади Києва були готові прийняти до себе таку кількість пацієнтів – всього з 6 січня було госпіталізовано 49 осіб, в тому числі 40 дітей та 9 дорослих. Всі госпіталізовані були забезпечені необхідними медикаментами та лікуванням", – зазначив він.

Як відомо, раніше КМДА повідомила, що у Києві 45 людей госпіталізовано з підозрою на гостру кишкову інфекцію після вживання води з водогону.

За словами голови київського управління Держсанепідемслужби Олега Рубана, у водопровід могли потрапити каналізаційні стоки.

Рубан відзначив, що місцеві жителі скаржилися на низьку якість питної води упродовж усіх свят, проте у житлово-комунальній службі не відреагували на звернення.

ПАТ "Київводоканал" заявив, що упродовж останніх днів аварій на каналізаційних мережах у Бортничах не було і закликав ЗМІ утриматися від ствердження, що збудник інфекції був саме у водопровідній воді.

Як відомо, на початку листопада Кличко заявив, що столична влада готує до реалізації проект покращення якості водопровідної води, щоб жителі Києва могли пити воду з-під крана.

У грудні Кличко наголосив, що у 2015 року більшість київських водопровіднихстанцій буде обладнана сучасним очисним обладнанням, яке дозволить киянам отримувати питну воду з крану.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ