Кличко звільнив директора "Притулку для тварин"


Мер Києва Віталій Кличко звільнив директора КП "Притулок для тварин" Тараса Смурного.

Про це він сказав після огляду притулку 12 січня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ображайтесь – не ображайтесь, але на цьому місці має бути людина, яка хворіє цим, живе і яка дійсно любить тварин. Тому рішення прийнято: ви з сьогоднішнього для не є директором цього підприємства", - заявив Кличко.

Мер також додав, що місто планує реорганізувати ветеринарну службу, комунальні підприємства "Притулок для тварин" і "Центр ідентифікації тварин" в одне підприємство.

У цілому Кличко залишився дуже незадоволеним результатами огляду Бородянського притулку для тварин.

"Я бачу покинуту базу, на якій бардак і яка більше схожа на звалище", - наголосив він.

При цьому мер не виключив, що у подальшому центр після реорганізації може очолити представник одної з волонтерських організацій, які займаються проблемами тварин.

Як відомо, раніше столичні волонтери повідомили, що у "Притулку для тварин", що у Бородянці, помирають від голоду більше 100 собак. Вони також опублікували у соцмережі фото тварин, що більше схожі на скелети.

Після цього 11 січня притулок відвідав директор Департаменту з благоустрою Дмитро Білоцерковець. За його словами, ситуація у КП "Притулок для тварин" погана, але не така критична, як намагались показати деякі волонтери.

Він також висловив упевненість, що на найближчій сесії Київради буде прийнято рішення про об’єднання трьох комунальних підприємств, що замаються тваринами у Києві.

Також у столиці створили робочу групу у складі управління екології і волонтерів зоозахисників, метою якої є напрацювання структури, штату і програми підприємства.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ