Київводоканал: аварій на каналізації у Бортничах не було



Фото fakty.ictv.ua

ПАТ "Київводоканал" заявляє, що упродовж останніх днів аварій на каналізаційних мережах у Бортничах, де після вживання води з водогону з гострою кишковою інфекцією госпіталізовано 45 осіб, не було.

Про це повідомляє сайт водоканалу.

"За даними Головної диспетчерської "Київводоканалу" протягом останніх днів аварій на каналізаційних мережах, які перебувають в експлуатації Товариства, у мікрорайоні Бортничі не було",- йдеться в повідомленні.

"До отримання офіційних висновків лабораторій "Київводоканалу" та Держсанепідемслужби просимо представників ЗМІ утриматися від ствердження, що збудник інфекції був саме у водопровідній воді", - наголосили у водоканалі.

Результати аналізу води будуть готові після 16:00 12 грудня.

У водоканалі наголосили, що система подачі води у Бортничі є локальною та не пов’язана з централізованою системою водопостачання Києва.

Також у повідомленні йдеться, що водоканал виконав профілактичну промивку та додаткове хлорування артезіанських свердловин і водопровідних мереж, які постачають воду до будинків у Бортничах.

Крім того, з 24:00 12 січня до 12:00 13 січня буде проведено промивку внутрішньобудинкових водопровідних мереж.

"На період проведення профілактичних заходів мешканцям рекомендовано не користуватися водою для питних потреб, приготування їжі, миття посуду та купання", - наголосили у водоканалі.

Питну воду людям підвозять за допомогою автоцистерн за адресами: вул. Леніна, 29, 45 та 65.

Як відомо, раніше КМДА повідомила, що у Києві 45 людей госпіталізовано з підозрою на гостру кишкову інфекцію після вживання води з водогону.

За словами голови київського управління Держсанепідемслужби Олега Рубана, у водопровід могли потрапити каналізаційні стоки.

Рубан відзначив, що місцеві жителі скаржилися на низьку якість питної води упродовж усіх свят, проте у житлово-комунальній службі не відреагували на звернення.

Як відомо, на початку листопада Кличко заявив, що столична влада готує до реалізації проект покращення якості водопровідної води, щоб жителі Києва могли пити воду з-під крана.

У грудні Кличко наголосив, що у 2015 року більшість київських водопровіднихстанцій буде обладнана сучасним очисним обладнанням, яке дозволить киянам отримувати питну воду з крану.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ