"Київводоканал" переплатить мільйон за обладнання через претензії до довідок


ПАТ "АК "Київводоканал" 22-25 грудня за результатами тендерів уклало низку угод на постачання обладнання на 6,17 мільйона гривень.

Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на "Вісник держзакупівель".

Так, ПАТ "Шведсько-Українська група – "SU group" отримає 3,66 мільйона гривень за щитові затвори з електроприводом (чотири ЗЩПР 1,9 х 6,2 по 376 тисяч гривень/штука та шість ЗЩПР 1,1 х 3,2 по -121 тисячі гривень/штука) та два самовсмоктуючі дизельні насосні агрегати із вакуумним підсилювачем по 711 тисяч гривень.

На тендері по насосним агрегатам дві компанії "Машзавод "Техніка" і "Техмаш" пропонували обладнання вдвічі дешевше від переможця.

Однак ці пропозиції було відхилено через відсутність довідок про застосування заходів із захисту довкілля та інші претензії до документів.

Акціонерами "SU group" є Віталій Жигун, Наталія Анісімова та Анатолій Федоренко.

ТОВ "УкрЄвроМАЗ" Ірини Саханди отримає 2,52 мільйона гривень за автокран.

Фірма "Укравтокомплект ЛТД" пропонувала техніку за 2,16 мільйона гривень, однак дешевшу заявку було відхилено через відсутність довідки з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, про відсутність відомостей про службову (посадову) особу учасника, яку уповноважено учасником представляти його інтереси під час проведення процедури закупівлі.

Відтак по двом закупівлям "Київводоканал" через претензії до довідок відхилив пропозиції, дешевші від переможців на загальну суму 1,19 мільйона гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ