Чиновник КМДА: У "Притулку для тварин" проблема є, але не все так страшно. ФОТО



Ситуація у КП "Притулок для тварин" погана, але не така критична, як намагались показати деякі волонтери.

Про це повідомив у Facebook директор Департаменту з благоустрою Дмитро Білоцерковець після візиту до притулку.

"Разом з колегами відвідали притулок для тварин у Новому Заліссі. Привезли корм. Ситуація далеко не така критична, як хотіли показати окремі активісти. Собаки у вольєрах, в теплі, нагодовані. Можливо не "від пуза", але в цій економічній ситуації пристойно", - написав він.

За словами чиновника, у жахливому стані і в дуже поганих умовах живуть близько 5-7 відсотків тварин.

Отак красиво виглядає паркан КП "Притулок для тварин"

"Як нам повідомили працівники, це хворі та дуже старі тварини, деякі з них психічно хворі, вони вже майже в цьому стані не їдять, їх не мають права усипити, тому вони змушені отак доживати", - пояснив він.

А за воротами - бараки, де тримають новоприбулих тварин: на вікнах замість скла подертий поліетилен, у стелі дірки, через які капає вода

Чиновник нагадав, що бюджет Києва останні 5 років не передбачав коштів на харчування тварин – псів годували за кошти самого КП (воно надає низку платних послуг – ред.) та благодійні.

"Умови утримання задовільні. Ні, звичайно, якщо у когось є кількадесят мільйонів гривень – можна зробити краще. Будемо налагоджувати ситуацію поступово, аби не було перебоїв.

 Усередині бараку, так званого "коровника" чи "свинарника"

На сьогодні, за словами Білоцерковця, на ситий раціон для притулку на день потрібно: 80 кг крупи (пшениця, ячмінь), 160 кг м’ясних субпродуктів (залишків).

"На сьогодні годують економно: 50 кг крупа і 100 кг м’ясні субпродукти", - додав чиновник.

 
 

Він також відзначив, що саме підприємство знаходиться на двох локаціях, адмінперсонал і служби вилову собак – у Києві, а служба утримання – у Бородянці.

"Штат КП – 90 штатних одиниць (74 людини працює, а точніше числиться). Бюджет 7,7 мільйона гривень – ці гроші виділяються виключно на зарплати, ні на корм, ні на комунальні послуги з бензином вони не отримують ні копійки з бюджету, самі заробляють за рахунок своєї комерційної діяльності і благодійних внесків", - написав Білоцерковець.

Деякі тварини, не зважаючи на те, що на вулиці зима, живуть у літніх вольєрах

Він також наголосив, що Марина Нікіточкіна, яка називає себе волонтером, ще у серпні 2014 року. Коли він був радником мера Києва, пропонувала йому хабара у сумі 50 тисяч доларів за те, щоб її призначили директором "Центрі ідентифікації тварин".

"Вона мені особисто пропонувала кошти і процент відкату. За її словами, кошти мав передавати Бондик, регіонал, на Шовковичній, 10. Може, вона якийсь агент партії регіонів? Я тоді відмовив, з такими людьми у мене розмови не буде", - заявив "Українській правді. Київ" у телефонній розмові Білоцерковець.

Щоправда, деяким тваринам пощастило більше - вони живуть у приміщенні з ремонтом

Він висловив упевненість, що на найближчій сесії буде прийнято рішення про об’єднання трьох комунальних підприємств, що замаються тваринами у Києві.

Також у столиці створили робочу групу у складі управління екології і волонтерів зоозахисників, метою якої є напрацювання структури, штату і програми підприємства.

 Той, кого можна вважати щасливчиком. Принаймні, чисто і сухо

Як відомо, раніше столичні волонтери повідомили, що у "Притулку для тварин", що у Бородянці, помирають від голоду більше 100 собак. Вони також опублікували у соцмережі фото тварин, що більше схожі на скелети.

Усі фото з Facebook Irina Alekseenko

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ