У Києві госпіталізували 45 людей. У воду потрапили каналізаційні стоки?



Фото kp.ua

У Києві 45 людей госпіталізовано з підозрою на гостру кишкову інфекцію після вживання води з водогону.

Про це повідомляє сайт КМДА.

11 розпочато заходи із дезінфекції водогону, який забезпечує постачання води населенню мікрорайону Бортничі (Дарницький район столиці).

"Київською адміністрацією та Державною СЕС проведено перевірку на предмет пошуку можливого джерела та факторів передачі гострої кишкової інфекції, яка стала причиною госпіталізації близько 45 мешканців Бортничів. Зокрема, проведено обстеження вогнищ інфекційних захворювань", - йдеться у повідомленні. 

За попередніми результатами перевірок встановлено, що можливим фактором зараження стала вода, якою населення забезпечується від комунального локального водопроводу Верхніх Бортничів, що знаходиться  на  балансі ПАТ АТ "Київводоканал".

"Упродовж терміну проведення дезінфекції мешканці будуть забезпечені привозною водою", - наголосили у КМДА. 

Також на час проведення профілактичних заходів рекомендовано призупинити роботу двох дитсадків, що розташовані на території мікрорайону.

Як повідомляє видання Gordonua.com з посиданням на голову київського управління Держсанепідемслужби Олега Рубана, у водопровід могли потрапити каналізаційні стоки.

За його словами, місцеві жителі скаржилися на низьку якість питної води упродовж усіх свят, проте у житлово-комунальній службі не відреагували на звернення.

"У Бортничах протягом трьох днів, з 8-го по 10 січня, було госпіталізовано 45 людей, із них 15 - діти, із симптомами гострої кишкової інфекції. Санітарна служба райадміністрації взяла проби воду для експертизи", - повідомив Рубан.  

Як відомо, на початку листопада Кличко заявив, що столична влада готує до реалізації проект покращення якості водопровідної води, щоб жителі Києва могли пити воду з-під крана.

У грудні Кличко наголосив, що у 2015 року більшість київських водопровідних станцій буде обладнана сучасним очисним обладнанням, яке дозволить киянам отримувати питну воду з крану.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ