Столична міліція побила активіста. За напад на "Рошен"? ФОТО


У Святошинському райуправлінні міліції затримали та побили 17-річного активіста Євгена Гуріна.

Про це у Facebook пише Ганна Сінькова.

"Бєспрєдєл в Святошинському РОВД (прт.Перемоги, 109). Мені повідомили, що вчора менти цього райвідділу викрали неповнолітнього активіста. Викрадення відбулося близько 5-ї ранку. Процесуально його мали звільнити ще о 8-й, але вже зараз відомо – хлопця у відділку катують, до нього не пускають адвоката і швидку, всі "слідчі дії" проводяться в присутності ментівських адвокатів і понятих", - написала Сінькова 11 січня.

Вона також додала, що, за словами адвоката Віктора Смалія, затриманого не реєстрували в журналі на вході в РОВД, що є грубим порушенням режиму.

"У РУВС жоден мент не показує службове посвідчення, грубі порушення на кожнім кроці.

Дуже прошу всіх підтягуватись туди!", - написала активіст.

Скриншот з Facebook 

Водночас, як повідомив "Українській правді. Київ" депутат Ігор Луценко, що прибув до РУВС, хлопця затримали за те, що він намагався розбити вітрину одного з магазинів "Рошен", по юнаку видно, що його добре били.

"Тут щойно бійка була (за словами присутнього в РУВС Roman Igorevich Petushkov,  співробітники МВС намагалися силою виштовхати активістів і помічників депутатів з приміщення – ред.). Хлопця затримали за те, що він зробив нищівні дії по відношенню до одного з павільйонів "Рошен" на метро "Житомирська". Наскільки я зрозумів, це був політичний акт, тобто так він виражав своє ставлення до президента", - сказав Луценко.

 Скриншот з Facebook

Він додав, що хлопця побили при затриманні.

"Його істотно побили при затриманні, крім того, були факти фізичного факту з боку міліції. В нього незаконним чином вибили якісь пояснення, які він підписав. Він 17-річний, він мав це робити у чиїсь присутності. Його тримали без куртки в холодній буцегарні", - розповів Луценко.

Він додав, що говорив з хлопцем, він виглядає пригніченим, говорити у присутності міліції боїться.

"Він боїться казати, що його били, коли міліція вийшла, то розказав, що били, що змусили підписати якісь пояснення, де він брав вину на себе", - додав Луценко.

 Скриншот з Facebook

Чи затриманий сам брав участь у акції, чи з групою людей, нардеп відповісти не зміг, але відзначив, що "внаслідок дій активіста тріснула вітрина на одному з павільйонів, тобто вона навіть не розбита".

Врешті таки до затриманого пустили адвоката.

"Українська правда. Київ" звернулася по коментарі до адвоката Смалія та радника голови МВС Антона Геращенка, однак відповіді поки не отримала.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ