Суд повернув Броварам 9 га землі, які міськрада незаконно віддала під забудову



Фото з сайту "Наших грошей"

Суд визнав незаконною передачу Броварською міськрадою 9 га землі під забудову фірмам ТОВ "ДІББ" і ТОВ "Глако".

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на рішення Господарського суду Київської області від 17 грудня 2014 року.

Як випливає з матеріалів судових справ, у грудні 2006 року Броварська міськрада надала ТОВ "ДІББ" і ТОВ "Глако" дозволи на виготовлення проектів відведення земельних ділянок. Йшлося про дві суміжні ділянки по 4,5 га кожна, по вул. Київській на території 3 мікрорайону IV житлового району.

У січні 2007 року міськрада передала ці землі фірмам в оренду для розміщення на них багатоквартирної житлової забудови. Землю дали на 5 років, пізніше термін дії оренди продовжили до 2021 року.

При цьому зміна категорії земель та їхнього цільового призначення відбулася з порушенням, відзначають "Наші гроші".

На початку 2007 року, згідно з даними Київського облуправління і Броварського міськвідділу земресурсів, ділянки мали статус сільськогосподарських земель (рілля). А в договорах оренди за кілька місяців вже були прописані як землі житлової забудови.

При цьому рішень про зміну призначення, як то мало би бути бути згідно з земельним законодавством, Броварська рада не приймала.

Окрім того, увесь цей час відведена "ДІББ" земельна ділянка, не пустувала: на момент укладення договору оренди в 2007 і його подовження у 2010 році на ній були розташовані об’єкти державної власності ДП "Радіопередавальний центр", а саме дві опори-башні.

Списані і демонтовані ці два об’єкти були лише в травні 2013 року. При цьому в жодному з договорів наявність на земельній ділянці об’єктів державної власності не відображена, відзначає видання.

Таким чином у зв’язку з порушенням процедури зміни цільового призначення земельних ділянок та передачі під забудову, суд визнав незаконними й скасував усі вищеперераховані рішення міськради, а договори з фірмами визнав недійсними.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ