У Кличка назвали можливу причину пожежі в "Кінопанорамі"


Управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА називає імовірною причиною пожежі в "Кінопанорамі" несправне електрообладнання.

Про це повідомляє сайт столичної мерії.

"За попередніми даними, імовірною причиною виникнення пожежі в приміщенні кінотеатру "Кінопанорама" стало несправне електрообладнання", - йдеться в повідомленні.

Наразі тривають слідчі дії для встановлення остаточних причин займання, відзначили в КМДА.

Водночас депутат Київради Тетяна Меліхова звернулася до мера Києва Віталія Кличка з проханням провести пожежну ревізію всіх знакових об’єктів Києва: кінотеатрів, театрів, музеїв тощо.

"Влада довгі роки не дбає про оновлення протипожежної системи у закладах культури. У червні 2013 року вогнем були охоплені три поверхи будівлі Зоологічного музею, свого часу горіла славнозвісна Садиба Мурашка, історичний будинок на вул. Алли Тарасової, 4, сьогодні це "Кінопанорама", а що буде завтра?", - відзначила депутат.

"Злочинці, які прагнуть звільнити від старих будівель територію у центрі міста можуть почати палити все навколо, аргументуючи це самозайманням, замиканням старої проводки, несправністю старої апаратури тощо", - додала Меліхова.

Як відомо, 8 січня в кінотеатрі "Кінопанорама" сталася пожежа.

Працівники кінотеатру "Кінопанорама" стверджують, що займання виникло через загоряння старого проектора. Полум’я охопило пульт і режисерський стіл.

Пожежу локалізували та ліквідували упродовж 30-40 хв. Жертв та постраждалих немає. З кінотеатру евакуювали 20 осіб. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ