У столичному парксервісі перевірять, чи не платили зарплату "мертвим душам"



Фото bukpravda.cv.ua

У КП "Київтранспарксервіс" розпочали перевірку щодо правомірності нарахування заробітної плати.

Як повідомляє сайт КМДА, зокрема, аудит торкнеться нарахування коштів "мертвим душам" - людям, які обліковуються, але фактично не працюють на підприємстві.

У мерії відзначили, що таке рішення також є реакцією на публікації у ЗМІ щодо нарахування зарплати паркувальникам на зарплатні картки, яких працівники не отримували на руки.

Також перевірка має на меті підвищити доходи бюджету та "усунути неправомірну поведінку, зловживання, шахрайські дії з боку співробітників комунального підприємства".

"(У зв’язку з аудитом – ред.) виплата заробітної плати певній категорії працівників тимчасово буде здійснюватися готівкою в касі підприємства в загальному порядку до з’ясування обставин справи", - відзначили в КМДА.

За словами директора "Київтранспарксервісу" Володимира Першин, кошти з парковок і автостоянок повинні надходити лише до міського бюджету.

"Ми посилимо боротьбу з незаконним готівковим обігом та функціонуванням нелегальних парковок та стоянок. Прискоримо встановлення паркоматів та жорстко контролюватимемо прозорість і публічність у цій сфері", – запевнив новий керівник підприємства. 

Як відомо, 29 грудня мер Києва Віталій Кличко призначив Володимира Першина на посаду директора КП "Київтранспарксервіс", звільнивши з цієї посади Мурада Магомедова.

Кличко призначив Магомедова  22 липня,  а вже 4 вересня відсторонив його від посади через кримінальну справу. 

З 25 листопада у центрі столиці стартувала реформа парковки: з автоматами і без паркувальників. 

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто.

У 2014 році одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносило місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

У грудні Київська адміністрація створила робочу групу з питань розвитку парковочного простору.

З січня 2015 року столична влада розпочне проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Київрада прогнозує 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань в 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ