6 січня у Києві очікується штормовий вітер і "тотальна ожеледиця"


Столична влада попереджає міських жителів про погіршення погодних умов на автошляхах Києва та закликає водіїв бути обережнішими.

Як повідомляє сайт мерії, за даними Гідрометцентру, 6 січня очікується невеликий сніг та штормовий вітер.

Температура повітря -8..-10 градусів, на дорогах "тотальна" ожеледиця, вночі туман та погіршена видимість.

Київська влада закликає киян та гостей столиці без зайвої потреби не користуватися особистим автотранспортом, а надавати перевагу громадському транспорту.

Державна служба з надзвичайних ситуацій просить водіїв вибирати безпечний швидкісний режим, враховувати інтенсивність руху, а також особливості і стан транспортного засобу.

"Водіям слід звертати особливу увагу на рух по естакадах, мостах і шляхопроводах, оскільки саме в цих місцях найбільш ймовірно виникнення ожеледиці", - наголосили в ДСНС.

Також рятувальники радять автомобілістам, особливо при русі по заміських дорогах, мати в машині додатковий комплект верхнього одягу, ліхтарик, дроти "прикурювання", скребок для скла та щітку, воскові свічки і сірники, невеликий запас піску (проти прослизання), лопату, буксирувальний трос та гарячі напої в термосі.

"Якщо ви вирушаєте в дорогу, необхідно стежити за тим, щоб була достатня заправка паливом автомобіля, також батарея мобільного телефону завжди повинна бути заряджена.  

Коли під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу Службу порятунку "101" або співробітників ДАІ", - закликали у ДСНС.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ