Мерія хоче, щоб підприємства на 40% скоротили споживання світла



Фото botanic.net.ua

Столична адміністрація закликає підприємства Києва долучитися до підписання угоди щодо економії електроенергії та скоротити споживання світла у пікові години на 30-40%.

Про це заявив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко, повідомляє сайт мерії.

"Наша мета – забезпечити до 40% зниження від добового споживання енергії конкретно взятим підприємством. Це дозволить покращити ситуацію з енергопостачання Києва", - відзначив Кузьменко.

Він наголосив, що наразі мова йде про загальнодержавні інтереси.

За словами Кузьменка, керівникам підприємств пропонують самостійно визначити, як проводити енергоощадність.

Як відомо, близько 20 столичних підприємств уже підписали відповідну угоду.

Згідно з документом, підприємства взяли на себе обов’язок знижувати споживання у визначені години, а "Київенерго", при дотриманні підприємством ощадних нормативів енерговикористання, не відключатиме його за графіком аварійних відключень.

У разі введення у місті команди спеціального графіку аварійних відключень підприємство все ж відключатимуть, однак про це його заздалегідь повідомлять.

Як відомо, Національна енергетична компанія "Укренерго" з 1 грудня 2014 року застосувала графіки аварійних відключень для всієї території України.

На Київщині жителі сіл і містечок сиділи без світла по 4-6 годин на добу. 

Жителям Богуславського району області щоденно відключали світла на 8-9 годин. Люди навіть погрожували безстроковим перекриттям Одеської траси у випадку, якщо влада не припинить відключення. 

3 грудня "Київобленерго" опублікувало графік почергових відключень електроенергії в області.

Мер Києва Віталій Кличко 4 грудня запевнив, що відключень світла у будинках киян не буде ніколи. 

13 грудня міська влада закликала промислові підприємства обмежити споживання електроенергії в пікові години з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00.

Для довідки. У Києві працює 187 промислових підприємств.

З 1 грудня 2014 року  графіки аварійних відключень відновили і в столиці.

За даними "Київенерго", максимальне навантаження відбувається в будні з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 20:00.

Згідно з довідкою НЕК "Укренерго", введення графіків обмеження потужності застосовується для попередження порушення балансу між виробництвом і споживанням електричної потужності та її дефіциту. Такі графіки складаються в обсязі не менше 25% від добового споживання електроенергії групи споживачів "Промисловість".

Графіки аварійних відключень вводяться у разі, коли в об’єднаній енергосистемі вже наявний дисбаланс між виробництвом і споживанням електроенергії.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ