Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/54aa4dccc8084/
Українська правда
Київ

У Києві знову подорожчали маршрутки

05.01.2015  09:39


Фото ua.comments.ua

Столичні перевізники знову підняли тарифи на проїзду  міських маршрутках. Ціни на деяких маршрутах зросли ще на 50 копійок.

Про це пише "Cегодня".

Так, за словами жителів Троєщини, на маршруті №580 (що ходить від метро "Лівобережна" до вул. Милославської) перед самим новим роком вартість проїзду подорожчала з 3 гривень до 3,50 гривні.

"Повісили оголошення, що стримували ціни скільки могли, але більше цього робити не можуть", — розповів житель вул. Милославської Сергій Притула.

Також подорожчав проїзд у маршрутці №461, яка їздить від "Виставкового центру" до метро "Святошин" – з нового року пасажири замість звичних уже 3,5 гривні платять 4 гривні.

Вартість проїзду у маршрутці №186 (метро "Святошин" — вул. Стеценка) зросла до 3,5 гривні (раніше була 3 гривні).

Перевізники наголошують, що це вимушені заходи, а вартість проїзду не вища за економічно обґрунтовану, яка погоджена з Київською адміністрацією.

Як відомо, 19 грудня у деяких маршрутах, які курсують з Троєщини до центру Києва, підвищили вартість проїзду до 4-5 гривень.

З нового року багато маршруток можуть подорожчати до 6 гривень. За словами в. о. директора департаменту транспортної інфраструктури Івана Шпильового, транспортники ще в грудні звернулися з проханням підвищити тарифи до 4-6 гривень за поїздку.

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, на наземний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку. Наразі триває громадське обговорення тарифів. 

Мерія має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.