Муніципальну міліцію Києва формуватиме міська громада – Кличко


Муніципальну міліцію столиці повинна формувати і контролювати територіальна громада. А правоохоронці мають відповідати високим професійним та моральним вимогам.

Про заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт "УДАРу".

"Ми розуміємо, наскільки важливою для нас є безпека. За півроку правоохоронці отримали більше 700 дзвінків про мінування адмінбудівель, вокзалів, аеропортів і торгових центрів. Я впевнений, що ми маємо бути уважними до таких речей та вимагати ефективної роботи міліції, до якої є дуже багато питань", - наголосив Кличко.

Міський голова додав, що обговорював питання створення муніципальної міліції з міністром внутрішніх справ та з закордонними експертами.

"Муніципальна міліція має бути підконтрольна громаді. Якщо в певному районі міліціонер не виконує своїх обов’язків,  ми можемо його звільнити і поставити людину, яка буде відповідати професійним та моральним вимогам. Тобто громада має формувати свою міліцію", - сказав мер.

За його словами, головним завданням муніципальних підрозділів буде патрулювання містом, контроль за дотриманням громадського порядку на вулицях та деякі інші функції.

"Кримінальні розслідування залишаться у віданні міністерства внутрішніх справ", - підсумував Кличко.

Як відомо, 25 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що навесні 2015 року у Києві замість Державтоінспекції, запрацює нова поліцейська патрульна служба, з "новими підходами, правилами і людьми". 

Він закликав громадян записуватися у нову службу, проходити тестування і навчання та ставати поліцейськими патрульними.

За словами першого заступника міністра МВС Еки Згуладзе, первинна реформа МВС полягатиме у формуванні блоку громадської безпеки. Також буде змінено принцип набору кадрів і методику навчання.

За словами радника Авакова Зоряна Шкіряка, реформування ДАІ та ДПС у столиці розпочнеться 20 січня. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ