"Київенерго", мерія та низка підприємств домовились економити світло



Фото kiev.vgorode.ua

Київська адміністрація, "Київенерго" та низка столичних підприємств підписали Угоду щодо економії електроенергії.

Як повідомляє сайт "Київенерго", меморандум було підписано 31 грудня.

Метою документу є самостійне добровільне зниження споживання електроенергії, щоб запобігти віяловим відключенням світла у Києві.

Угода передбачає, що підписанти скоротять споживання електроенергії на 30%, перенесуть початок робочого дня на 12:00, знизять навантаження від освітлення, теплових завіс, анімації, зовнішньої та внутрішньої реклами тощо.

"Угода покликана знизити ризик відключення від електропостачання підприємств – підписантів документа – однак не є гарантією того, що у разі застосування графіків аварійних відключень підприємство не буде відключено від електропостачання. Документ є відкритим для підписання всіма підприємствами столиці", - відзначили у "Київенерго".

Як відомо, Національна енергетична компанія "Укренерго" з 1 грудня 2014 року застосувала графіки аварійних відключень для всієї території України.

На Київщині жителі сіл і містечок сиділи без світла по 4-6 годин на добу. 

Жителям Богуславського району області щоденно відключали світла на 8-9 годин. Люди навіть погрожували безстроковим перекриттям Одеської траси у випадку, якщо влада не припинить відключення. 

3 грудня "Київобленерго" опублікувало графік почергових відключень електроенергії в області.

Мер Києва Віталій Кличко 4 грудня запевнив, що відключень світла у будинках киян не буде ніколи. 

13 грудня міська влада закликала промислові підприємства обмежити споживання електроенергії в пікові години з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 21:00.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ