Київ замінить дорожні знаки, бо 90% безглузді для водіїв


Київська адміністрація планує ввести нову систему інформаційно-вказівних знаків на автомобільних дорогах у 2015 році.

Про це повідомляють "Українські новини" з посиланням на заступника міністра транспортної інфраструктури Олександра Каву.

"Ми плануємо впроваджувати нову систему орієнтування на автомобільних дорогах Києва. Йдеться про нову систему інформаційно-вказівних знаків, що відповідає європейським стандартам. 90% знаків безглузді для водіїв. Частина з них просто використовуються як рекламні площі", - сказав Кава.

Він пояснив, що при введенні нових знаків буде враховуватися їх якість і розміщення, щоб водій міг заздалегідь стати в правильну смугу руху й правильно проїхати ту або іншу розв'язку.

Пілотні проекти в цьому напрямі планується реалізувати вже в 2015 році на двох транспортних розв'язках біля метро "Видубичі" і мосту Патона.

Також місто в 2015 році планує впроваджувати сучасні стандарти безпеки на пішохідних переходах. Зокрема, поліпшити освітлення на переходах і обладнати їх острівцями безпеки.

Раніше Департамент містобудування й архітектури КМДА домовився з компанією "А+З Україна" про розробку транспортної моделі Києва.

Також КМДА домовилася з консультаційною групою ZDG TOR (Польща) про залучення 150 мільйонів євро для модернізації столичного громадського транспорту й транспортної інфраструктури.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ