У метро затримали касира, який "наварив" на жетонах мільйон гривень – Кличко



У КП "Київський метрополітен" затримали касира, в якого вилучили понад мільйон гривень.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт "УДАРу".

"На сьогодні навіть директор метрополітену не може чітко сказати, яка кількість людей їздить в метро і скільки жетонів продається. Тому декілька місяців тому і затримали касира, в якого вилучили понад мільйон гривень", - сказав мер.

Він висловив упевненість, що вирішити проблему незаконного обігу жетонів чи корупції в метро зможе запровадження електронного квитка.

Кличко переконаний, що такий квиток не лише дозволить чітко контролювати процес перевезення пасажирів й виключить корупційну складову в роботі метро, а й збільшить прибутки підземки.  

"За експертними оцінками, програма електронний квиток дасть метрополітену 20%, а то й 30% прибутку. А це – кошти, які підуть на розвиток і оновлення метро", - наголосив Кличко.

Він додав, що така "електронна система, яка фіксує, скільки людей користується метрополітеном, хто на якій станції зайшов і на якій вийшов", працює у всьому світі.

Як відомо, у березні 11 працівників метро спіймали на привласненні 1,1 мільйона гривень з автоматів для поповнення проїзних карток на станції "Мінська".

У вересні Кличко запевнив, що єдиний електронний квиток на всі види громадського транспорту запровадять у 2015 році. 

Однак працівники метро побоюються, що у підземці планують провернути аферу з системою автоматизованого проходу пасажирів.

Мовляв, автоматична система оплати проїзду працює у метро уже 9 років. Її обслуговування обходиться у 7,5% оборотних коштів.

Інвестор же, за словами працівників метро, хоче запровадити затратнішу і більш відсталу систему, як у метрополітені міста Харкова.

Начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський у вересні заявив,що метро Києва повністю переходить на автоматизовану систему проходу пасажирів за допомогою електронних карток. Жетони поступово вилучать з обігу.

Так, жетони в касах вже не продають на станції "Поштова площа", "Кловська", "Театральна", "Героїв Дніпра" та "Нивки". 

На станціях "Деміївська" та "Голосіївська" взагалі закрили каси.

Київська адміністрація пропонує підвищити тарифи на проїзд у комунальному транспорті у 2 рази: на метро та міську електричку до 4 гривень, наназемний транспорт – до 3 гривень за одну поїздку. Наразі триває громадське обговорення тарифів. 

Мерія має намір підвищити вартість проїзду в комунальному громадському транспорті з 1 лютого. 

За словами керівника метро Віктора Брагінського, підвищення тарифів дасть змогу підприємству отримати близько 1,5 мільярда гривень річного доходу.

З переходом на новий тариф у метро змінять і жетони. Вони будуть зеленого кольору.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ