Кличко обіцяє подолати незаконні забудови "радикальними діями"



Фото з Facebook "УДАРу"

З наступного року столична влада почне зносити незаконні забудови в Києві.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко журналістам в кулуарах парламенту, - повідомляє сайт політика.

"У нас дуже багато незаконних забудов. Інформація для тих хто будує незаконно – слідкуйте, після Нового року ми зноситимемо незаконно зведені будівлі", - сказав Кличко.

За словами мера, це стане пересторогою для тих забудовників, які, не отримавши всіх необхідних дозволів та документів, мають намір розпочати незаконні будівництва.

"Тільки радикальними діями ми зможемо вирішити це питання", - додав він.

Водночас, Кличко не став називати ті об'єкти, які підлягатимуть зносу.

"Не треба говорити, треба робити", - наголосив мер столиці.

Як відомо, столичні активісти часто влаштовують акції протесту проти будівництва на зелених зонах та у дворах своїх будинків.

Так, 17 листопада спалахнув скандал довкола будівництва на Осокорках. У день, коли на зеленій зоні з’явився паркан люди вийшли на вулицю і поламали огорожу.

18 листопада активісти підпалили відновлений паркан.

За даними ЗМІ, за будівництвом на Осокорках у Києві стоїть компанія, серед засновників якої є діючий депутат Київради від "УДАР" Сергій Котвицький.

Голова МВС Арсен Аваков відсторонив начальника Дарницького райвідділу міліції від виконання службових обов'язків у зв'язку з бійкою довкола забудови на Осокорках, яка сталася 17 листопада.

Також у листопаді мешканці столиці кілька разів влаштовували акції протесту проти будівництва на Батиєвій горі.

Як відомо, на початку та всередині червня мешканці столичних Позняків двічі палили будівельний паркан на проспекті Бажана.

Однак забудовник - ТОВ "Ново-Комерцбуд", який отримав ділянку у 2009 році під будівництво офісно-торгово-розважальний центру, - згодом відновив частину паркану.

Також повідомлялося, що ввечері 3 липня мешканці спалили будівельні вагончики, виступаючи проти будівництва 6 висоток по вул. Степана Руданского на Сирці. 

Як відомо, Антикорупційний штаб Києва запустив карту забудов столиці.

Також попри обіцянки Кличка очистити Київ від МАФів за 7 місяці роботи в мерії зробити це йому не вдалося. 

Кіоски, які показово демонтують комунальники, часто за кілька днів повертаються на звичні місця.  

Низка демонтованих у центрі ларьків переїхали на столичні пляжі. 

А на Ленінградській площі та на майданчиках біля метро "Дарниця" їх кількість постійно зростає. 

Наприкінці вересня у столиці запрацював інтернет-портал, який покликаний впорядкувати розміщення кіосків. Система покликана викорінити корупцію, спростить процедуру оформлення документів щодо сплати пайової участі та зробити відкритими відомості про кіоски та їх власників для всіх.

Як повідомлялося, після призначення мером столиці Кличко заявив, що хаотична торгівля має бути припинена, а ті, хто "кришує" такий бізнес – покарані. 

Згодом мер Києва заявив, що ларьки у столиці кришує міліція, прокуратура та районні чиновники.

У свою чергу голова КМДА Володимир Бондаренко відзначив, що народні депутати від партії "УДАР" мають по 500 і більше кіосків у столиці.

За словами екс-депутата Київради Олексія Давиденка, власники столичних ларьків щомісячно сплачують близько 5 мільйонів доларів у кишені прокурорів і міліціонерів, які їх "кришують".

Після цього Кличко заявив, що має намір вивести з тіні кошти, які власники кіосків сплачують у кишені прокурорам і міліціонерам за "кришування".

На засіданні 4 вересня Київрада визначила обсяг пайових внесків для власників МАФів. Столична влада очікує отримати 40-100 мільйонів гривень від сплати пайової участі власниками МАФів. 

А на засіданні 25 грудня Київрада затвердила порядок розміщення тимчасових споруд.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ