У Києві з-під варти втік затриманий. За упіймання обіцяють 500 тисяч


26 грудня з одної з лікарень столиці з-під варти втік Сергій Авдаков, який обвинувачується у шахрайстві у великих розмірах.

Як повідомив у Facebook народний депутат Антон Геращенко.

"Це вже друга втеча з-під варти в цьому році. Першим був екс-нардеп (Олександр – УП) Шепєлєв, якого обвинувачували у замовних убивствах", - написав Геращенко.

За його словами, Авдаков, 1967 року народження, обвинувачується у шахрайстві відносно громадянина А., якому кілька років тому успішно продав приміщення на Хрещатику, яке йому не належало, за 60 мільйонів гривень.

За допомогу у затриманні шахрая харківький депутат обіцяє 500 тисяч гривень. Фото з Facebook Геращенка

"Постраждалий, депутат Харківської міськради, заявив, що готовий заплатити 500 тисяч гривень тому, хто допоможе знайти і повернути у СІЗО Авдакова. Утікач може мати паспорт на ім’я Цуканов Сергій Вікторович. Може мати паспорти на інші прізвища", - написав Геращенко.

Він також відзначив, що начальника Лук’янівського СІЗО відсторонили від виконання своїх обов’язків.

"Це вже другий відсторонений начальник СІЗО з початку року. Першого відсторонили після втечі Шепєлєва", - написав Геращенко.

За попередньою інформацією, втеча стала можлива завдяки підкупу охоронця СІЗО, який отримує зарплату "у розмірі близько 1500 гривень".

"Авдаков шахрайським шляхом заволодів коштами у розмірі 7,5 мільйона доларів, які не були повернуті потерпілому. Можливостей і коштів підкупити напівзлиденного

охоронця СІЗО у нього було маса", - написав Геращенко.

Він відзначив, що проблема з Шепєлєвим і Авдаковим – це "системна проблема всієї нашої правоохоронної і пенітенціарної системи – тотальна корупція і мізерні зарплати".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ