Київрада виділила 6,3 мільйона гривень на допомогу учасникам АТО


Київрада виділила додатково 6,3 мільйона гривень для виплати одноразової матеріальної допомоги киянам, які приймають участь в АТО.

За відповідний проект рішення на засіданні 25 грудня проголосували 85 депутатів.

За словами доповідача з питання першого заступника голови Департаменту соцполітики  Світлани Устименко, необхідність виділення цих коштів зумовлена тим, що кількість звернень про надання матеріальної допомоги суттєво зросла.

"9 вересня, коли затверджувались видатки по програмі "Турбота", ніхто не міг чітко зазначити, скільки киян приймає учать в АТО. До фінансового розрахунку було взято 3 тисячі 500 осіб – та цифра, яка була озвучена київським міським військовим комісаром. Станом на вчорашній день (24 грудня – УП) уже зафіксовано 4 тисячі 752 звернення на допомогу. Тобто тих коштів, які були передбачені на допомогу, вже не вистачає", - заявила Устименко.

Вона запропонувала на 6 мільйонів 300 тисяч збільшити втрати, які пов’язані з наданням допомоги учасникам АТО та адресної допомоги на оплату комунальних послуг і зменшити видатки на поховання та дороговартісне лікування.

"На сьогоднішній день звернень пов’язаних з дороговартісним лікуванням не надходило, і кошти фактично не витрачаються", - зазначила Устименко.

При цьому вона нагадала, що на цю статтю було виділено 7 мільйонів 900 тисяч гривень, тому на лікування все ж залишиться 1,6 мільйона гривень, і якщо хтось звернення, то зможу отримати компенсацію на лікування.

Як відомо, одноразова допомога для киянина-учасника АТО становить 2,5 тисячі гривень.

Щоб її отримати, учасник АТО має надати копії паспорта й ідентифікаційного коду, а також документ, який підтверджує участь в АТО.

Якщо учасник АТО загинув під час воєнних дій, виплата здійснюється членам його сім'ї.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ