Київрада виділила "Київпастрансу" 50 мільйонів на погашення зарплатних боргів


Київрада збільшила статутний фонд КП "Київпастрансу" на 50 мільйонів гривень, щоб підприємство мало змогу погасити заборгованість по заробітній платі перед працівниками.

За прийняття такого рішення на засіданні 25 грудня проголосували 92 депутати.

За словами директора "Київпастрансу" Сергія Майзеля, щоденно підприємство перевозить 1,7 мільйона пасажирів, з яких майже 60% - пільговики.

Він додав, що про те, що будуть проблеми з заробітною платою, було зрозуміло ще на початку цього року, бо "Київпастранс" потребує 554 мільйони гривень компенсації за пільговий проїзд, а в держбюджеті на рік передбачено лише 134 мільйони.

За словами Майзеля, вирішити проблему збитковості підприємства може запровадження електронного квитка для проїзду.

"Звичайно, коли буде впроваджений електронний квиток – це буде спасіння для комунального підприємства, це одне з того, що може вивести КП з глибокої проблеми (збитковості)", - сказав Майзель.  

Він запевнив, що усі виділені кошти будуть спрямовані лише на погашення боргу по зарплаті.

Депутати також прийняли рішення про проведення незалежної перевірки КП "Київпастранс" та аудиту перевезення громадян пільгових категорій, керівництву підприємства доручили підготувати антикризові заходи. 

Як відомо, вранці 17 грудня сотня співробітників "Київпастрансу" перекрили рух по вулиці Грушевського з вимогою виплати заробітної плати. 

18 грудня на вулиці міста не вийшов жоден з 214 столичних трамваїв. Так київські транспортники продовжили акцію протесту. 

Через страйк трамваїв у Києві виникли затори. Трафік був перевантажений, деякі маршрутки проходили повз черги пасажирів, не зупиняючись – і багато людей були змушені іти до метро пішки.

18 грудня КП "Київпастранс" заявив, що почав погашення боргів з заробітної плати працівникам підприємства, віддати людям зароблене обіцяли до 29 грудня. 

Мер Києва Віталій Кличко звинуватив Кабмін у страйку транспортників.

При цьому у Мінфіні спростували заяву Кличка.

"Держава в повному обсязі виконує взяті нею зобов’язання щодо перерахування субвенції", - запевнили у Мінфіні  ідодали, що Києву виділили понаднормово 8,7 мільйона гривень для виплати зарплат працівникам КП "Київпастранс".

Згодом у КМДА заявили, що уряд компенсував лише 22% коштів на проїзд пільговиків.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ