Міносвіти запевняє, що не повертало ліцензії приватному ВНЗ Поплавського


Суд не повертав ліцензію приватному вищому навчальному закладу "Київський університет культури".

Про це 23 грудня заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт, повідомляє УНІАН.

"Суд нічого не поновив... Я бачив з преси, що він призупинив дію нашої Акредитаційної комісії з припинення ліцензії до тих пір, поки хтось там не розбереться", - сказав міністр, зазначивши, що до МОН не надходило відповідне судове рішення.

Він також додав, що сьогодні у цій справі має відбутись чергове судове засідання.

"Ця справа в процесі", - сказав Квіт.

На запитання журналістів, чи мав він розмову із засновником ВНЗ Михайлом Поплавським, міністр відповів:

"Так, у нас, звичайно, був діалог, і ми домовились, що він прийде на чергове засідання Акредитаційної комісії з ректором цього університету, якого ми поки не змогли знайти, і вони разом нам доведуть, що цей університет існує", - наголосив Квіт.

Він зауважив, що чергове засідання Акредитаційної комісії може відбутись вже у січні 2015 року.

Як відомо, 18 грудня Окружний адмінсуд Києва припинив рішення Міносвіти щодо анулювання ліцензії приватного вишу "Київський університет культури".

Раніше експертна комісія МОН і журналісти "Слідство.інфо" довели, що КУК існує тільки на папері.

Зокрема, за даними Державного підприємства "Інфоресурс", через який проходять усі видані Вищими навчальними закладами дипломи, як мінімум за останні п’ять років КУК не замовив, а отже, й не видав жодного диплому бакалавра, спеціаліста або магістра.

Студенти платили гроші в КУК, а навчалися на базі Київського національного університету культури і мистецтв. Після третього курсу їх переводили до національного університету, де й видавали відповідні державні дипломи. 

Наприкінці листопада Акредитаційна комісія при Міносвіти анулювала ліцензію приватного вищого навчального закладу "Київський університет культури", засновниками якого є ректор Михайло Поплавський та його син.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ