У Києві за рік сталося більше 5 тисяч пожеж


Кількість виїздів пожежно-рятувальних підрозділів міста на надзвичайні ситуації у 2014 році зросла на 15% порівняно з минулим роком.

Про це повідомляє сайт Держслужби з питань надзвичайних ситуацій у Києві.

Так, станом на 22 грудня рятувальники здійснили 10 тисяч 551 виїзд (минулого року 8 тисяч 928).

"У порівнянні з минулим роком на 864 виклики збільшилась кількість пожеж, яка станом на 22 грудня складає 5 тисяч 266 виїздів", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, рятувальники у 2014 році частіше виїжджали на хибні виклики, у тому числі замінування, – 2 тисячі 924 рази проти минулорічних 2 тисяч 171.

"Більшість пожеж виникли через необережне поводження людей із відкритим вогнем, через короткі замикання та підпали. Особливу небезпеку становить для мешканців столиці необережність при палінні та використання відкритих джерел вогню у побуті", - відзначили в ДСНС.

"Загалом від початку року до 22 грудня під час пожеж загинуло 55 осіб, серед яких 1 дитина, проти минулорічних 52 осіб, серед яких дітей не було. За аналогічний період врятовано під час пожеж 138 осіб, з яких 7 – діти, проти минулорічних 116 осіб, з яких 10 дітей", - додали в ДСНС.

У Держслужбі відзначили, що цього року знизилася цифра щодо надання допомоги населенню – 650 проти минулорічних 980 викликів. 

На водних об’єктах столиці від початку року загинуло 63 людини, з яких 1 дитина ( у минулому році – 60, серед яких дітей не було).

"Врятувати у 2014 році вдалося 23 людини, з яких 1 дитина, проти минулорічних 25 осіб, з яких 4 дітей. Лише за останні кілька тижнів рятувальники врятували із холодної води 7 людей, троє з яких провалилися під лід разом на Оболонській набережній", - йдеться повідомленні.

Служба порятунку 101 просить столичних жителів дотримуватися елементарних правил безпечного життя, щоб залишитися живими та неушкодженими.

"У побуті не залишайте відкритий вогонь без нагляду. Не вмикайте одночасно кілька енергоємних пристроїв у своєму домі. Будьте обережні перебуваючи на відкритих водоймах на плавзасобах та без них!", - закликали у ДСНС.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ