Паркінги в центрі столиці заповнені лише на 20-30% – "Київтранспарксервіс"


Парковки в центрі Києва заповнені на 20-30%, і однією з причин є відсутність інформації у водіїв про розташування паркінгів, їх вартість і кількість вільних місць.

Про це на прес-конференції 22 грудня заявив в.о. директора КП "Київтранспарксервіс" Андрій Воробйов, повідомляє УНІАН.

"Щодо забезпеченості паркомісцями центральної частини міста, то проведений аудит показав, що в центрі є до 5 тисяч паркомісць на паркувальних майданчиках і заповнюваність цих паркінгів наразі складає 20-30% від існуючих площин. Тобто, скарги на те, що не вистачає паркомісць в центрі – досить дивні", - сказав Воробйов. 

У свою чергу експерт у транспортній сфері Богдан Аганін заявив, що у Києві розроблять систему міської навігації для зручності користування водіями столичними стоянками.  

"Зараз триває робота з міської навігації, зокрема щодо покажчиків, де розташовані паркінги. Розробляються карти, зокрема буде винесення інформації на онлайн-сервіси для загальної доступності, де буде розміщена інформація про паркінги, кількість місць, вартість і все інше", - сказав він.

Також Аганін спрогнозував, що введення транспортної навігації в Києві можливе з 1 травня 2015 року.

За словами Воробйова, керівництво "Київтранспарксервісу" розраховує наступного року збільшити кількість паркувальних терміналів у центрі Києва до 500 штук (наразі є лише 87).

Як відомо, Київська адміністрація створила робочу групу з питань розвитку парковочного простору.

З 25 листопада у центрі столиці стартувала реформа парковки: з автоматами і без паркувальників. 

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто.

Нині одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносить місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

З січня 2015 року столична влада розпочне проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Київрада прогнозує 200 мільйонів гривень надходжень від оплати паркувань в 2015 році при реалізації Концепції розвитку парковочного простору на 2015-2020 роки.


 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ