Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5493fa3eba9a4/
Українська правда
Київ

Києву додатково виділять 8,7 мільйона на погашення зарплатних боргів

19.12.2014  11:13

Мінфін доручив Казначейству виділити понаднормово 8,7 мільйона гривень для виплати зарплат працівникам КП "Київпастранс".

Про це повідомляє сайт Міністерства фінансів.  

"З метою забезпечення розрахунків з виплати заробітної плати на КП "Київпастранс" Державній казначейській службі надано 18 грудня доручення міністра фінансів перерахувати бюджету Києва понад щомісячний норматив грошові кошти в сумі 8,7 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

При цьому у Мінфіні спростували заяву мера Києва Віталія Кличка, що у страйку транспортників винен Кабмін, який не компенсував "Київпастрансу" кошти за перевезення пільговиків.

"Законом про державний бюджет на 2014 рік передбачено субвенцію на компенсацію за пільговий проїзд бюджету Києва в сумі 235,9 мільйона гривень. Держава в повному обсязі виконує взяті нею зобов’язання щодо перерахування субвенції", - запевнили у Мінфіні.

У відомстві додали, що станом на 18 грудня вже компенсовано Києву 224,8 мільйона гривень за перевезення пільговиків.

Як відомо, 18 грудня на вулиці міста не вийшов жоден з 214 столичних трамваїв. Так київські транспортники продовжують акцію протесту у зв’язку з заборгованістю по зарплаті. 

Через страйк трамваїв у Києві виникли затори. Трафік був перевантажений, деякі маршрутки проходили повз черги пасажирів, не зупиняючись – і багато людей були змушені іти до метро пішки.

Вранці 17 грудня сотня співробітників "Київпастрансу" перекрили рух по вулиці Грушевського з вимогою виплати заробітної плати.

18 грудня КП "Київпастранс" заявив, що почав погашення боргів з заробітної плати працівникам підприємства, віддати людям зароблене обіцяють до 29 грудня. 

Мер Києва Віталій Кличко звинуватив Кабмін у страйку транспортників.

19 грудня трамваї вийшли на лінії.

Українська правда. Київ

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.