Києву додатково виділять 8,7 мільйона на погашення зарплатних боргів


Мінфін доручив Казначейству виділити понаднормово 8,7 мільйона гривень для виплати зарплат працівникам КП "Київпастранс".

Про це повідомляє сайт Міністерства фінансів.  

"З метою забезпечення розрахунків з виплати заробітної плати на КП "Київпастранс" Державній казначейській службі надано 18 грудня доручення міністра фінансів перерахувати бюджету Києва понад щомісячний норматив грошові кошти в сумі 8,7 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

При цьому у Мінфіні спростували заяву мера Києва Віталія Кличка, що у страйку транспортників винен Кабмін, який не компенсував "Київпастрансу" кошти за перевезення пільговиків.

"Законом про державний бюджет на 2014 рік передбачено субвенцію на компенсацію за пільговий проїзд бюджету Києва в сумі 235,9 мільйона гривень. Держава в повному обсязі виконує взяті нею зобов’язання щодо перерахування субвенції", - запевнили у Мінфіні.

У відомстві додали, що станом на 18 грудня вже компенсовано Києву 224,8 мільйона гривень за перевезення пільговиків.

Як відомо, 18 грудня на вулиці міста не вийшов жоден з 214 столичних трамваїв. Так київські транспортники продовжують акцію протесту у зв’язку з заборгованістю по зарплаті. 

Через страйк трамваїв у Києві виникли затори. Трафік був перевантажений, деякі маршрутки проходили повз черги пасажирів, не зупиняючись – і багато людей були змушені іти до метро пішки.

Вранці 17 грудня сотня співробітників "Київпастрансу" перекрили рух по вулиці Грушевського з вимогою виплати заробітної плати.

18 грудня КП "Київпастранс" заявив, що почав погашення боргів з заробітної плати працівникам підприємства, віддати людям зароблене обіцяють до 29 грудня. 

Мер Києва Віталій Кличко звинуватив Кабмін у страйку транспортників.

19 грудня трамваї вийшли на лінії.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ