Нова система паркування запрацює в Києві у наступному році – Кличко



Фото з сайту ТСН

Міська влада у 2015 році планує впровадити нову систему паркування автомобілів.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє сайт КМДА.

"Нам потрібно зробити Київ комфортним, щоб його зовнішній вигляд був по-справжньому європейським: відновити транспортну інфраструктуру, щоб машини не паркувалися на тротуарах, щоб місто було зеленим і чистим, гостинним для всіх відвідувачів", – зазначив міський голова.

Для цього, за словами мера столиці, міська влада почала розробку системи паркування.

"Зараз ми починаємо розробку плану паркування у місті, тому що нам потрібно забрати автомобілі, які стоять на тротуарах чи повністю блокують одну, а інколи й дві смуги руху. Впроваджувати цю програму ми будемо у 2015 році", – наголосив Кличко.

Він додав, що у столиці для оптимізації руху громадського транспорту будуть виділені окремі смуги, а також відведені доріжки для велосипедистів, кількість яких у Києві стабільно збільшується.

"Їздити на велосипеді містом – небезпечно, тому що немає велосипедних доріжок. Тому нам потрібно розвивати транспортну інфраструктуру так, щоб киянам було зручно їздити не тільки на автомобілях, а й на велосипедах", – підкреслив міський голова.

Як відомо, з 25 листопада у центрі столиці стартувала реформа парковки: з автоматами і без паркувальників. 

Раніше мер Києва Віталій Кличко заяив, що має намір створити в столиці широку мережу платних парковок і домогтися прийняття закону про евакуацію неправильно припаркованих авто.

Нині одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносить місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

З січня 2015 року столична влада розпочне проводити публічні аукціони і тендери на облаштування сучасних парковок у Києві, бо, за словами Кличка, у Києві на мільйон авто є лише 6 тисяч паркомісць.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ