"Київпастранс" обіцяє погасити зарплатні борги до 29 грудня


Усю заборгованість із виплати заробітної плати співробітникам КП "Київпастранс" погасять до 29 грудня.

Про це заявив генеральний директор підприємства Сергій Майзель, повідомляє "Укрінформ".

"Учора ми погасили усю заборгованість за вересень-місяць, сьогодні (18 грудня – ред.) підписали документи на ще 11 мільйонів. Кожного дня гасимо. До 29 числа ми погасимо всю заборгованість", - сказав він.

За його словами, наразі залишається частково невиплаченою заробітна плата за жовтень та листопад, а загальна сума боргу підприємства перед працівниками складає 80 мільйонів гривень.

Майзель наголосив, що питання погашення заборгованості вирішується на рівні уряду й КМДА.

Він зауважив, що борги в "Київпастрансу" виникли у зв'язку з тим, що 60% пасажирів комунального транспорту столиці становлять пільгові категорії, за перевезення яких з боку Кабміну є заборгованість, а також через економічно необґрунтований рівень самих тарифів.

"На мою думку, це 4 гривні. Але це на вчора, бо за вчорашній день на 80 копійок піднялося паливо, тобто на 35 тисяч в день для комунального підприємства збільшилося навантаження", - зазначив Майзель щодо рівня підняття вартості проїзду.

Крім того, він розповів, що прем'єр пообіцяв ініціювати внесення змін до чинного законодавства й скоротити кількість осіб, які мають право на безкоштовний пільговий проїзд.

Майзель також підкреслив, що під час переговорів зі страйкарями досягнуто домовленостей, щоб о 15 годині 18 грудня делегації у складі 10 представників від кожного з колективів структурних підрозділів прибули до центрального офісу "Київпастрансу" для підписання угоди з дирекцією щодо зобов'язання виплатити всю заробітну плату до кінця року.

Водночас він висловив думку, що нинішній страйк працівників підприємства організований ззовні.

"Самі люди – вони беззахисні, добрі, просто їм наболіло, а їх підбурюють зі сторони... Ми бачимо, що люди, які впливають на колектив, вони відходять, з кимось спілкуються телефоном, питають, що робити, як поводитися в даній ситуації. Розуміємо, що вони не контролюють самі ситуацію, вони звідкись ззовні чекають відповіді. Так, половина людей хоче йти, а друга половина їх просто не відпускає", - додав директор "Київпастрансу".

Як відомо, 18 грудня на вулиці міста не вийшов жоден з 214 столичних трамваїв. Так київські транспортники продовжують акцію протесту у зв’язку з заборгованістю по зарплаті. 

Через страйк трамваїв у Києві виникли затори. Трафік був перевантажений, деякі маршрутки проходили повз черги пасажирів, не зупиняючись – і багато людей були змушені іти до метро пішки.

Вранці 17 грудня сотня співробітників "Київпастрансу" перекрили рух по вулиці Грушевського з вимогою виплати заробітної плати.

18 грудня КП "Київпастранс" заявив, що почав погашення боргів з заробітної плати працівникам підприємства.

Мер Києва Віталій Кличко звинуватив Кабмін у страйку транспортників.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ