Кличко звинувачує Кабмін у страйку транспортників



Фото з сайту КМДА

У Києві виникли великі борги перед працівниками транспортної сфери міста через те, що уряд не компенсував "Київпастрансу" кошти за перевезення пільговиків.

Про це 18 грудня заявив мер столиці Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

"Причиною затримок з виплатою зарплати співробітникам "Київпастрансу" стало неперерахування Урядом компенсацій за перевезення пільговиків. Уряд компенсував лише 30% суми за пільгові перевезення. Загалом заборгованість на сьогодні складає 130 мільйонів гривень", - сказав Кличко.

Він додав, що столична влада робить усе, щоб виплатити зарплату співробітникам "Київпастрансу". Зокрема, КМДА вже віднайшла 27 мільйонів гривень і далі працює над тим, щоб залучити необхідні кошти.

"Я звертався і знову звертатимусь до Кабміну, щоби нам повернули гроші, які вилучають з Києва. Ми повинні їх якнайшвидше отримати, щоби виплатити зарплати", - зазначив Кличко.

Мер повідомив, що спілкувався з представниками профспілок. І зауважив, що тролейбусні та автобусні депо працюють. А з трамвайними депо ведуться перемовини, і найближчим часом вони повинні вийти на лінії.

"Ми працюємо над тим, щоби знайти гроші. До кінця року з міського бюджету буде виділено 54 мільйони гривень на покриття заборгованості перед "Київпастрансом". Через те, що Уряд не перераховує компенсації за перевезення пільговиків, фінансовий тягар лягає на столичний бюджет і киян", - підсумував Кличко.

Як відомо, 18 грудня на вулиці міста не вийшов жоден з 214 столичних трамваїв. Так київські транспортники продовжують акцію протесту у зв’язку з заборгованістю по зарплаті. 

Через страйк трамваїв у Києві виникли затори. Трафік був перевантажений, деякі маршрутки проходили повз черги пасажирів, не зупиняючись – і багато людей були змушені іти до метро пішки.

Вранці 17 грудня сотня співробітників "Київпастрансу" перекрили рух по вулиці Грушевського з вимогою виплати заробітної плати.

18 грудня КП "Київпастранс" заявив, що почав погашення боргів з заробітної плати працівникам підприємства.

КП "Київпастранс" відзначили, що пікет 17 грудня було організовано профспілками підприємства після того, як прем’єр Арсеній Яценюк ніяк не відреагував на відкритий лист профспілок, датований 8 грудня.  

Працівники "Київпастрансу" повідомляли, що не отримують зарплату упродовж 3 місяців і змушені вести "напівголодне існування". Люди просили вирішити проблему з погашенням коштів за перевезення пільговиків до 15 грудня.

У разі не виконання вимог колектив "Київпастрансу" погрожував акціями протесту.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ