У Кличка розповіли, як реформуватимуть медицину



Фото gtrk-saratov.ru

Заступник голови КМДА Михайло Радуцький запевняє, що 1 січня 2015 року київська влада запровадить якісні зміни в системі охорони здоров’я столиці.

Про це він заявив під час брифінгу 17 грудня, повідомляє сайт мерії.

За його словами, з наступного року в Києві заплановано відкрити 8 лікарень інтенсивної терапії на базі клінічних лікарень № 1, 6, 8, 12, лікарні швидкої меддопомоги та дитячих лікарень № 1, 2 та №7.

Також планується змінити механізм надання важкохворим киянам інсуліну та ліквідувати "кишенькові" страхові компанії і приватні благодійні фонди в медзакладах міста .

"З 2015 року в кожній клініці Києва буде дозволено лише функціонування спеціального рахунку закладу, на який пацієнти зможуть перераховувати свої благодійні внески. При цьому 25% з отриманої суми головний лікар повинен буде використати на доплати медичним працівникам", - пояснив Радуцький.  

Крім того, буде передано господарські функції головного лікаря аутсорснговим компаніям.

"Київрада вже затвердила комунальне підприємство, яке надаватиме послуги з прання білизни для всіх київських лікарень", - відзначив чиновник.

Також, за його словами, буде заборона на використання службового автотранспорту адміністрацією лікарні.

При цьому, відзначив Радуцький, системне впровадження медичної реформи в Києві можливе лише після змін законодавства.

"У першу чергу, мова йде про внесення змін до Конституції, Бюджетного кодексу, а також майже 90% нормативно-правових актів, які регулюють відносини у сфері охорони здоров’я", – пояснив він.

Наступним кроком, за словами чиновника, має стати затвердження на центральному рівні методики розрахунку тарифів на медпослуги та мінімальні стандарти цих послуг, які зобов’язаний надавати лікарняний заклад.

Радуцький підкреслив, що лише після виконання всіх перерахованих кроків Київ отримає реальну можливість розпочати реформування медицини.

"Сподіваюсь, що в січні народні депутати вже проголосують за зміни до законодавства і з травня-червня розпочнеться впровадження обов'язкового медичного страхування в Києві, а до кінця року на нього перейде і вся країна", – підсумував заступник голови КМДА.

Як відомо, Київ стане пілотним проектом для реформування української медицини.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ