У Києві знову спробують реформувати медицину


Київ стане пілотним проектом для реформування української медицини.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час спільного брифінгу з міністром охорони здоров'я Олександром Квіташвілі, повідомляє сайт "УДАРу".

Як повідомив Квіташвілі, медична реформа дасть можливість лікарням законно заробляти, а пацієнтам обирати, де отримувати медичні послуги.

"Ключовий принцип новації – гроші слідують за пацієнтом. У пацієнтів є вибір, у лікарень – свобода. Треба переходити на фінансування послуг, а не інститутів", - підкреслив міністр. 

За словами Кличка, реформа також має на меті покращити якість медичного обслуговування і підняти зарплати лікарям.

"Коли лікар отримуватиме гідну зарплату, він дорожитиме робочим місцем і своїми пацієнтами, якість послуг підвищиться, він не матиме потреби брати хабарі. Щоби медичне обслуговування було доступним", - підкреслив Кличко. 

Він пообіцяв свою підтримку і співпрацю з МОЗ в цьому питанні. 

"Київ має стати прикладом втілення реформ в Україні", - підсумував міський голова.

Як відомо, перевірка Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА та слідчі органи встановили, що злочинний обіг грошей в медицині міста Києва складає 3,5 мільярда гривень.

У 2010 році столична влада мала намір реформувати медицину шляхом створення амбулаторій сімейних лікарів. Такі заклади обіцяли відкрити у кожній новобудові міста. 

Згодом влада взялася за створення Муніципальної лікарняної каси у Києві.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ