Київрада повернула у комунальну власність 18 га зелених зон Києва


Київрада підтримала 11 з 14 запропонованих проектів рішень щодо розірвання договорів оренди із забудовниками, яким було надано під забудову зелені зони столиці.

Про це заявила депутат Київради від "Батьківщини" Тетяна Меліхова, повідомляє прес-служба політика.

За її словами серед врятованих від забудови і повернутих у комунальну власність зелених зон: парк "Перемога" (1,53 га), зелені зони на перехресті проспектів Броварського та Визволителів (1,24 га), на вул. Саксаганського, 111 (прибудинкова територія 0,04 га), на перехресті вул. Маршала Тимошенка і вул. Маршала Малиновського (0,59 га).

А також зелені зони на вул. Серафимовича (0,52 га), вздовж вулиць вул. Кишинівська та вул. Азовська (2,91 га), по вул. Тулузи, 9 (3 га), на перетині вул. Глибочицької та вул. Лук’янівської (00,5 га), 89-ий квартал Святошинського лісопаркового господарства (0,20 га), лісова зона на Гостомельсткому шосе (від КП 3,2 км - 0,10 га).

Рішеннями передбачено внести зміни до Програми розвитку зеленої зони Києва до 2010 року та концепції формування зелених насаджень в центральній частині міста.

Як відомо, 9 грудня Меліхова заяивла, що Київрада за часів екс-мера Леоніда Черновецького та екс-голови КМДА Олександра Попова незаконно передала у власність більше 3000 га землі та внесла 3900 змін до Генплану столиці.

Незаконні рішення нанесли столиці збитки в розмірі 60 - 70 мільярдів гривень.

Українська правда. Київ 
 

 
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ