Столичне підприємство прикарманило майже мільйон бюджетних коштів


У комунальному підприємстві "ЛІК" виявили корупційну схему, через яку міському бюджету завдано збитку на 900 тисяч гривень.

Про це написав директор Департаменту благоустрою та збереження природного середовища Дмитро Білоцерковець у Facebook.

"Є в Києві таке КП "ЛIK", по суті це екологічна лабораторія, яка в грудні 2013 року провела низку тендерів на загальну суму 2,5 мільйона гривень", - написав чиновник.

Він пояснив, що три компанії, які виграли тендери, виявились не виконавцями послуг, а звичайними посередниками – ТОВ "БЦ" АЮДАР", ТОВ "СФЕРА-КМ" і ТОВ "ЛЕКСЕН". При чому, субпідрядниками послуг опинилися зовсім інші організації, яких до участі в тендері не допустили взагалі.

"За нашими підрахунками, завищення цін складає не менше 900 тисяч гривень, за результатами перевірки Департаменту внутрішнього фінансового контролю та аудиту ця сума становить більше 600 тисяч гривень. Через різницю в підрахунках буде проведено повторну перевірку", - додав Білоцерковець.

За словами чиновника, тендери проводились на "послуги з проведення обстеження автомагістралей Києва для встановлення автотрасових газоаналізаторів" та на "послуги щодо проведення обстеження ґрунтів з метою визначення заходів з ліквідації ерозійно-небезпечних зон міста".

"Необхідність проведення даних тендерів викликає багато питань, одне з яких – чи було виконано роботи, за які місту пропонують сплатити 2,5 мільйона гривень?", – підсумував Білоцерковець.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ