Одне паркомісце Києва приносить 1 гривню доходу на місяць



Фото з сайтй КП "Київтранспарксервіс"

Одне паркомісце КП "Київтранспарксервіс" приносить місту дохід у сумі 1 гривня 10 копійок на місяць.

Про це у Facebook повідомив депутат Київради від "Самопомочі" Сергій Гусовський.

Він відзначив, що комунальне підприємство, яке керує всіма парковками столиці і має 461 співробітника за 9 місяців 2014 року змогло заробити лише 62 тисячі гривень.

"Офіційних паркувальних місць у рідному місті – 6 тисяч 227. Увага! За один місяць одне паркувальне місце приносить 1 гривню 10 копійок. Ура, товариші!", - написав Гусовський.

Як пояснив його колега депутат Максим Гапчук, за офіційними даними КП "Київтранспарксервіс", доходи підприємства за 9 місяців становили  17мільйонів 239 тисяч гривень.

"З них витрати на зарплату (461 х 1 900 гривень(ср/зп) х 9 = 7 мільйонів 883 тисячі гривень (45.7% від доходу!), кредиторська заборгованість 8 мільйонів 129 тисяч гривень та прибуток 62 тисячі гривень. Рентабельність цілих 0,36%!!!!", - розповів Гапчук у коментарі "Українській правді. Київ".

Гусовський відзначив, що має два варіанти виходу з такої ситуації: розігнати всіх паркувальників і більш нічого не робити, або почати діяти.

На його думку, щоб вирішити проблему парковки у Києві, треба вигнати всіх паркувальників, зробити загальнодоступною online-інформацію про стан паркоматів (працює/не працює, скільки машин на даний момент оплатило парковку і т.п.), найняти мобільні бригади для обслуговування паркоматів, створити мобільну бригаду, яка виписуватиме штрафи за неоплачену стоянку.

Крім того, треба привести в порядок процес адміністрування оплати штрафів, на постійній основі закуповувати і встановлювати додаткові паркомати (на сьогодні у Києві лише  87 паркоматів) та почати процес децентралізації, щоб парковками займались райони.

Гусовський додав, що фракція "Самопомочі" уже почала масштабну роботу над проектом "Концепції організації паркувального простору Києва".

Презентувати громадськості її планують навесні 2015 року.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ