Кличка приведуть у Будинок профспілок, щоб переконати не зносити будівлю. ФОТО



16 грудня о 09.00 захисники Будинку профспілок прийдуть до мера столиці Віталія Кличка, щоб разом з ним відвідати будівлю, що постраждала від пожежі.

Про це повідомляє прес-служба КУПР.

"Активісти хочуть, щоб київський голова особисто переконався у помилковості своєї заяви щодо необхідності знесення Будинку профспілок через його аварійно-небезпечний стан", - йдеться в повідомленні.

За словами активістів, 15 грудня вони обстежили будівлю, а запрошені громадськістю фахівці погодилися з експертним висновком НДІ будівельних конструкцій, що споруда підлягає реконструкції.

Так сьогодні виглядає Будинок профспілок. Тут і далі фото з Facebook Сергія Мельниченка 

"Проте, в ході обстеження активісти недорахувалися понад півсотні залізобетонних плит перекриття. Такі плити повинні розклинювати колони та запобігати їх скручуванню. Однак, будівельники вчасно не встановили нові плити на місце демонтованих, чим створили загрозу руйнації Будинку профспілок. На думку архітекторів, незабаром будівля може скластися, як картковий будиночок", - йдеться в повідомленні.

 

Також, відзначили у КУПР, заміна плит проводиться взагалі без проекту та відповідного дозволу.

"Керівництвом Федерації Профспілок залучено до проведення несанкціонованої реконструкції представників ТОВ "ФК БУД". Останні проводять незаконні будівельні роботи маючи лиш договір з ФПУ про надання послуг з розчищення завалів та вивезення сміття", - наголосили у КУПРі.

 

Активісти наполягають, щоб Кличко доручив відповідним підрозділам КМДА перевірити факти проведення ТОВ "ФК Буд" незаконної реконструкції Будинку профспілок.

Водночас, громадськість закликає мера вжити заходів для збереження будівлі у її традиційному вигляді та всіляко сприяти проведенню ремонтно-відновлювальних робіт. 

 

Як відомо, раніше мер столиці Віталій Кличко заявив, що Будинок профспілок настільки постраждав від пожежі, що відновлювати його небезпечно, а безпечніше збудувати новий.

Згодом Федерація профспілок заявила, що Кличка не правильно зрозуміли, і що Будинок профспілок відремонтують.

 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ